Steven Spielberg was behoorlijk streng met deze acteur op de set van 'Saving Private Ryan'

Steven Spielberg was behoorlijk streng met deze acteur op de set van 'Saving Private Ryan'

Het valt wel volledig te begrijpen.

Steven Spielberg heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar een van zijn betere werken is toch wel zonder enige twijfel Saving Private Ryan. Toch had de film er heel ander uit kunnen zien.

Als je de film nog niet kent, dan wordt het hoog tijd om deze topfilm eens te kijken. De hoofdrol is weggelegd voor Tom Hanks, die in de huid kruipt van Kapitein Miller. Hij krijgt de opdracht om Ryan, de enige overlevende van 4 broers, op te sporen.

Reddingsmissie
Miller moet met zijn team Ryan vinden, zodat zijn moeder het leed bespaard kan blijven om al haar zonen te verliezen. Dit blijkt echter geen makkelijke opgave, want niemand weet precies waar hij zich exact bevindt, waardoor Miller een grote reddingsoperatie moet opzetten.

Bekijk de trailer nogmaals hieronder.



Problemen
Ondanks het feit dat Spielberg er iets heel moois van heeft weten te maken, verliep het niet helemaal vlekkeloos. Vooral acteur Tom Sizemore maakte het niet makkelijk. Hij had de nodige drugsproblemen, maar daar was Spielberg niet van gediend.

De filmmaker zei dan ook dat Sizemore elke dag een drugstest moest ondergaan. Mocht hij één enkele keer positief getest worden, dan zou zij zijn rol verliezen en vervangen worden, zelfs als het de allerlaatste dag van de opnames was. Sizemore ging hiermee akkoord en slaagde dus.

NieuwsFilm

meest populair