Wist je dat Sylvester Stallone tijdens 'Rocky IV' opnames het ziekenhuis in werd geslagen?

Wist je dat Sylvester Stallone tijdens 'Rocky IV' opnames het ziekenhuis in werd geslagen?

Hij vroeg hier zelf om.

Sylvester Stallone heeft al heel wat iconische rollen gespeeld, maar zijn bekendste werk is toch wel Rocky. In meerdere films over tientallen jaren lang was de acteur te zien als de spierbundel. Hij ging dan ook erg ver voor de rol.

De laatste jaren hebben we Stallone nog wel in de huid zien kruipen van Rocky, maar dan wel enkel en alleen als de trainer van Creed. De geliefde acteur keerde dan wel niet terug voor Creed III, zijn optreden blijft nog steeds legendarisch. Vooral voor de eerste films ging hij behoorlijk ver.

Klappen
In de eerste films speelt Stallone namelijk zelf een bokser en neemt hij het op tegen verschillende andere krachtpatsers. In Rocky IV gaat hij op de vuist met Dolph Lundgrens Ivan Drago. Stallone wilde dat hun gevecht er realistisch uit zou zien en vroeg Lundgren dan ook hem echt te slaan zonder zich in te houden.

En dat deed Lundgren ook, maar misschien dat Stallone hier uiteindelijk toch wel enigszins spijt van had. De acteur sloeg de hoofdrolspeler vol in zijn buik, waardoor Stallone maar liefst vier dagen in het ziekenhuis in intensive care moest doorbrengen.

Leerling
Het lijkt erop dat Michael B. Jordan zich hierdoor heeft laten inspireren. Hij ging namelijk ook behoorlijk ver voor de Creed-films. In een gevecht werd hij namelijk echt knock-out geslagen, zoals dat hieronder te zien is.



NieuwsFilm

meest populair