Anne Hathaway maakte letterlijk een hel mee tijdens 'The Devil Wears Prada'

Anne Hathaway maakte letterlijk een hel mee tijdens 'The Devil Wears Prada'

De actrice wilde haar rol zo overtuigend mogelijk neerzetten en gedroeg zich dan ook vreselijk.

Meryl Streep heeft al in heel wat films gespeeld. Gek is dit niet, want ze wordt al decennia lang gezien als een van de beste actrices die er in Hollywood rondloopt. Ze gaat dan ook erg ver voor elke rol. Hier weet Anne Hathaway alles vanaf.

De twee geliefde actrices speelden in 2006 in dezelfde film, genaamd The Devil Wears Prada. Hathaway speelt Andy, die meteen na haar studie een succesvolle baan weet te bemachtigen. Zij gaat namelijk werken voor de bekende redacteur Miranda Priestly (Streep).

Geen makkelijke taak
Priestly staat er echter om bekend dat ze meedogenloos is en korte metten maakt met iedereen die haar irriteert. Ook maakt ze gebruik van Andy om al haar vervelende klusjes te doen, dat terwijl ze maar weinig respect heeft voor haar assistente.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer van de film.



Acteren
Om zo overtuigend mogelijk over te komen, begon Streep zich ook echt heel vervelend tegen Hathaway te gedragen. Tijdens de allereerste dag liep Streep op Hathaway af en zei toen: "Ik denk dat jij perfect bent voor de rol. Ik vind het echt heel gaaf dat we samen gaan werken".

Hierna zei Streep: "Dit is wel meteen de eerste en laatste keer dat ik iets leuks tegen je zeg" en dat was het ook. Uiteindelijk was Streep niet alleen maar slecht.

De nodige modeontwerpers doneerden kleren voor de film, waardoor het een van de allerduurste films is wat betreft de kostuums. Streep besloot al haar kleren aan het einde van de film te verkopen en de opbrengst te doneren aan een goed doel.

NieuwsFilm

meest populair