Topregisseur Martin Scorsese bijzonder emotioneel: "de tijd is op"

Topregisseur Martin Scorsese bijzonder emotioneel: "de tijd is op"

De regisseur zou nog zoveel films willen maken.

In 2019 verscheen van de levende Hollywood-legende Martin Scorsese zijn tot op heden laatste film met The Irishman. Daarna ging hij aan de slag met het dit jaar te verschijnen Killers of the Flower Moon. Als het aan Scorsese ligt maakt hij nog veel meer films.

Er is echter een probleem, en dat ziet Scorsese ook. De regisseur is namelijk al 80 jaar oud en dat betekent dat hij waarschijnlijk niet zo heel veel films meer zal kunnen maken.

"De tijd is op"
In gesprek met Deadline blijkt Scorsese zich bewust van de situatie. "Ik wou dat ik acht weken pauze kon nemen en tegelijkertijd een film kon maken [lacht]. Er is een hele wereld voor me opengegaan, maar het is te laat. Het is te laat," aldus de regisseur.

"Ik ben oud. Ik lees dingen. Ik zie dingen. Ik wil verhalen vertellen, en er is geen tijd meer," vervolgde Scorsese. "Kurosawa, toen hij zijn Oscar kreeg, toen George [Lucas] en Steven [Spielberg] hem hem gaven, zei hij: 'Ik begin nu pas de mogelijkheid te zien van wat cinema zou kunnen zijn, en het is te laat'. Hij was 83. Ik zei toen: 'Wat bedoelt hij?' Nu weet ik wat hij bedoelt."


Goed gezelschap
Scorsese is niet de enige filmmaker die lang blijft doorwerken. Collega Ridley Scott is 85 en werkt nu aan Gladiator 2, de 84 jarige Francis Ford Coppola rondde recent zijn droomproject Megalopolis af en ook William Friedkin (87) nam nog een film op: The Caine Mutiny Court-Martial.

En dan is er uiteraard nog Clint Eastwood (92) die recent startte aan zijn laatste film.

Killers of the Flower Moon
Van Scorsese verschijnt Killers of the Flower Moon met Leonardo DiCaprio in oktober en op de IMDb staan nog vier projecten achter zijn naam, als regisseur: de tv-special An Afternoon with SCTV, de films Roosevelt en The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder en de tv-serie Gangs of New York.



NieuwsFilm

meest populair