Disney: "'Indiana Jones'-filmreeks ten einde? We zullen zien"

Disney: "'Indiana Jones'-filmreeks ten einde? We zullen zien"

Zal onze favoriete archeoloog terugkeren in een zesde deel?

Wie het filmnieuws gevolgd heeft, weet inmiddels alles over de nieuwste Indiana Jones and the Dial of Destiny die deze week in première ging op het Cannes Filmfestival. Zo werd onder andere naar buiten gebracht dat de film het einde zou betekenen voor de wereldberoemde franchise. Inmiddels lijkt dat misschien toch niet waar te zijn.

Tijdens de Indiana Jones-afterparty bij het Cannes Filmfestival verklapte de CEO van Disney dat er wellicht nog meer films in de franchise gemaakt zullen worden.

Een emotionele première
Voor Harrison Ford was het een emotionele avond. De acteur kreeg na afloop van de film een staande ovatie van het publiek en barstte in tranen uit. Afscheid nemen van het legendarische personage viel hem dan ook zwaar.

Voor de première begon, mocht Ford ook nog de 'Palme d'Honneur' in ontvangst nemen. Deze speciale Gouden Palm is een bijzondere prijs voor acteurs die met hun indrukwekkende carrière een bijzondere indruk op de filmindustrie hebben achtergelaten.

Indiana Jones komt terug?
De tranen van Ford waren wellicht toch minder nodig dan verwacht. De CEO van Disney Bob Iger vertelde later die avond namelijk dat er wellicht plannen zijn om de franchise toch voort te zetten. "We zullen zien," aldus Iger.

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer:


NieuwsFilm

meest populair