De iconische zin "I'll Be Back" leidde tot ruzie tussen Arnold Schwarzenegger en James Cameron

De iconische zin "I'll Be Back" leidde tot ruzie tussen Arnold Schwarzenegger en James Cameron

De hoofdrolspeler was het duidelijk niet eens met de regisseur.

Arnold Schwarzenegger heeft al heel wat blockbusters gemaakt en iconische rollen gespeeld, maar dé zin van zijn carrière is toch wel "I'll be back" uit de wereldberoemde Terminator-franchise. Toch zorgde dit enkele zinnetje voor de nodige problemen.

The Terminator is misschien wel Schwarzeneggers bekendste rol en dat komt grotendeels ook door deze zin, die vandaag de dag nog steeds vaak wordt gebruikt door menig filmfanaat. Toch was de acteur hier zelf oorspronkelijk alles behalve een fan van.

Reactie
Tijdens een recent interview met The Hollywood Reporter laat de hoofdrolspeler zich erover uit: "James en ik hadden er een debat over. Hoe zeg ik die zin? Ik dacht dat het beter was om er "I will be back" van te maken, dat past meer bij mijn personage".

Hier was James Cameron duidelijk niet van gediend. Zo vervolgt Schwarzenegger: "James zei toen: "Oh, nu ben jij in een keer een scriptschrijver? Het gaat hier om een enkel woord. Zeg mij niet wat ik wel en niet kan schrijven. Ik vertel jou ook niet hoe je moet acteren"."

Ruzie
Dit schoot Schwarzenegger juist weer in het verkeerde keelgat. Zo gaat hij verder: "Ik zei hem toen: "Jij zegt me elke f*cking minuut hoe ik wel en niet moet acteren! Waar heb je het in vredesnaam over?""

"Hij zei toen weer: "Arnold, jij denkt dat het raar klinkt, maar dat is niet zo. Jij zegt het op een hele gave manier en dat werkt en past gewoon. Zeg het eens 10 keer voor mij op verschillende manieren. Ik laat de camera gewoon aanstaan en dan kiezen we er dan samen eentje uit".

Proberen
Schwarzenegger luisterde naar de regisseur maar was nog steeds niet zeker van de zaak: "Ik ging het dus op allerlei verschillende manieren proberen. Een blije "I'll be back", dan weer een boze, opgevolgd door een serieuze. Het klonk allemaal even stom".

Uiteindelijk bleek Cameron gelijk te hebben, want zelfs nu wordt Schwarzenegger nog vaak gevraagd of hij dit zinnetje kan herhalen: "Het is echt gek. Nog steeds komen fans op me af om te vragen of ik dit even kan zeggen, maar daar heb ik persoonlijk geen probleem mee!"

Zie hier een van de eerste "I'll be back".



NieuwsFilm

meest populair