Deze grote fout in 'Die Hard' werd veroorzaakt door stom knip- en plakwerk en na 29 jaar verduidelijkt

Deze grote fout in 'Die Hard' werd veroorzaakt door stom knip- en plakwerk en na 29 jaar verduidelijkt

De scène waarin John McClane de schurk Hans Gruber voor het eerst tegenkomt.

Als een film eenmaal is opgenomen dan gaan de vele uren aan beeldmateriaal naar de montagekamer. Daar wordt de film in elkaar gezet en worden de filmmuziek, visuele effecten en dergelijke toegevoegd.

Niet altijd gaat dit goed. Zo blijkt dat er tijdens de montage een bepaalde scène uit Die Hard van regisseur John McTiernan is geknipt. Dit zorgde vervolgens voor een behoorlijk onduidelijk moment.

Hans Gruber
Ergens in het midden van de film komt John McClane (Bruce Willis) de schurk Hans Gruber (Alan Rickman) tegen. Gruber doet zich voor als een gegijzelde, iets dat McClane niet vertrouwt.

Als oplettende kijker vraag je je al snel af waarom McClane Gruber niet vertrouwt. Jaren bleef het voor velen een vraag, maar in 2017 onthulde scenarioschrijver Steven E. de Souza waar het fout ging.

Scène verwijderd
De Souza onthulde dat er een scène over op elkaar afgestemde horloges van het schurkenteam was verwijderd uit de bioscoopversie van de film.


"Oorspronkelijk stapten ze allemaal uit de vrachtwagen, en als de camera omhoog gaat zag je ze in een cirkel staan, en zei Alan Rickman: 'Synchroniseer je horloges'," legde de Souza uit. [i]"

Tag Heuer
"Ze staken allemaal hun armen uit terwijl de camera naar beneden bewoog waardoor je ziet dat ze allemaal hetzelfde Tag Heuer-horloge hebben," vervolgde De Souza die aangeeft dat McClane in de film iedereen doorzoekt en ziet dat ze allemaal hetzelfde horloge om hebben.


"Als Bruce de sigaret aanbiedt aan Alan Rickman, ziet Bruce het horloge. Je ziet zijn ogen naar het horloge kijken. Zo weet hij dat hij een van de terroristen is," verduidelijkte de scriptschrijver die bevestigt dat alle scènes waarin McClane nu naar de horloges kijkt behoorlijk onduidelijk zijn.

Wil je Die Hard uit 1988 graag in zijn geheel zien, dan vind je de film nu hier op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair