Mogelijk beste blockbuster van 2023 schuurt tegen de 3 uur aan

Je moet veel tijd vrijmaken voor deze langverwachte film!


Het gerucht ging al een hele tijd rond, maar nu heeft regisseur Christopher Nolan officieel aangekondigd dat zijn nieuwste film Oppenheimer inderdaad zijn langste film tot nu toe is. En dat is een hele zit!

Het duurt niet lang meer voordat Oppenheimer in de bioscopen te zien is. De meesterlijke regisseur laat in zijn nieuwste blockbuster zien hoe de beruchte atoombom is ontstaan.

Drie uur
In een interview met Total Film laat Nolan weten dat Oppenheimer de langste film uit zijn oeuvre is. "Hij is wat langer dan de langste die we hebben gemaakt", vertelt de regisseur. Daarmee doelt hij op Interstellar - die duurde 2 uur en 49 minuten.

Hoe lang moet je voor Oppenheimer dan gaan zitten? "Het raakt de drie uur aan", stelt Nolan. Volgens de regisseur is die tijd hard nodig om het verhaal te vertellen.

Complex personage
Oppenheimer volgt de Amerikaanse natuurkundige J. Robert Oppenheimer (in de film gespeeld door Cillian Murphy); de 'bedenker' van de atoombom. Volgens de regisseur is deze man het 'meest dubbelzinnige en paradoxale personage' waar hij ooit mee aan de slag is gegaan. "Dat zegt veel, gezien het feit dat ik drie Batman-films heb gemaakt."De nieuwe blockbuster van de hand van Nolan kent zoals gewoonlijk weer een sterrencast van jewelste. Naast Murphy zijn ook Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh en Rami Malek te zien in Oppenheimer.

Oppenheimer is vanaf 20 juli te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm