Eerste recensies 'The Little Mermaid' zijn binnen: een topfilm of een dikke flop?

De eerste cijfers voor de nieuwste Disneyfilm zijn gearriveerd


De film moet officieel nog uitkomen, maar de eerste reacties zijn al binnen: de eerste score van Disney's The Little Mermaid op de website Rotten Tomatoes is gepubliceerd. Wat we moeten verwachten? Op basis van deze eerste cijfers een prima, vermakelijke film.

Op de bekende website zijn de eerste recensies van filmcritici te lezen. Op basis van de eerste 34 recensies, krijgt de film een score van 71%, wat een ruim voldoende betekent.

De typische Disney-magie
Hoewel Disney's besluit om deze live-action remake te maken niet bepaald als creatief wordt bestempeld door de recensenten, lijkt de filmstudio zijn kracht nog niet te zijn verloren. Zo wordt de film geprezen voor zijn ''klassieke Disney-magie" en wordt gegarandeerd dat de film in de smaak zal vallen bij de Disney-fans.

Toch lijkt deze standaard Disney-formule niet voor iedereen te werken. Zo wordt de film ook een "saaie verfilming" en een "langzaam, ouderwets verhaal" genoemd.

Halle Bailey als grote ster
Waar de meeste critici het over eens lijken te zijn, is de prestatie van actrice Halle Bailey in de rol van Ariël. Haar performance wordt in meerdere recensies het hoogtepunt van de film genoemd.


The Little Mermaid is vanaf woensdag te zien in de Nederlandse bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer:NieuwsFilm

meest populair