James Cameron durfde 'Avatar' te maken dankzij... Gollum?

James Cameron durfde 'Avatar' te maken dankzij... Gollum?

'The Lord of the Rings: The Two Towers' toonde aan dat CGI goed genoeg was voor zijn blockbuster.

James Cameron wist hoge ogen te gooien met zijn twee Avatar-films, maar wist je dat de regisseur de film misschien nooit had gemaakt als hij niet Peter Jacksons The Lord of the Rings: The Two Towers zou hebben gezien?

Cameron heeft natuurlijk al heel wat pareltjes gemaakt, maar nog nooit heeft hij zoveel tijd en energie in een project moeten stoppen als wat hij met Avatar heeft gedaan. Heel erg gek is dit niet, wat de blockbusters zitten vol CGI en andere special effects.

Niet zeker
Cameron liep al enige tijd rond met het idee voor Avatar, maar was niet zeker of de technologie goed genoeg was om zijn film te kunnen maken. Gelukkig wist Jackson hem toch te overtuigen.

Toen Cameron namelijk The Two Towers zag, waarin acteur Andy Serkis in de huid kruipt van Gollum/Smeagol, wist de regisseur dat het mogelijk was om behoorlijk ver te gaan met CGI. Dankzij The Lord of Rings durfde Cameron aan Avatar te beginnen.

Succes
Cameron zal hier zeker ook geen spijt van hebben. Beide Avatar-films werden ijzersterk onthaald en zijn gigantische box-office krakers. Het is dan ook niet zo heel gek dat de regisseur maar liefst nog eens 3 vervolgen zal maken.

Bekijk hieronder een scène van Gollum/Smeagol in The Two Towers.



NieuwsFilm

meest populair