Charlie Hunnam was bereid op de vuist te gaan voor de hoofdrol in deze blockbuster

Charlie Hunnam was bereid op de vuist te gaan voor de hoofdrol in deze blockbuster

De acteur wilde perse in 'King Arthur: Legend of the Sword' spelen

Charlie Hunnams bekendste rol is toch wel zonder enige twijfel die van Jax Teller in de populaire serie Sons of Anarchy. Jarenlang speelde hij de hoofdrol, maar hij had daarna wel moeite om van dit imago af te komen. Toch wist hij op een opmerkelijke manier een grote rol te bemachtigen.

Op het einde van Sons of Anarchy is Jax Teller er niet goed aan toe. Om zo overtuigend mogelijk over te komen besloot Hunnam flink af te vallen. De acteur verloor maar liefst bijna 10 kilo, maar hier was regisseur Guy Ritchie niet al te blij mee.

Samenwerking
Ritchie had Hunnam namelijk al enige tijd in het oog voor de hoofdrol in King Arthur: Legend of the Sword, maar vond de acteur fysiek niet meer erg indrukwekkend. Ook maakte de filmmaker zich zorgen dat Hunnam het niet aan zou kunnen.

Gedurende de audities liet Ritchie zich hier dan ook meerdere keren over uit, maar toen hij dit een vierde keer herhaalde had Hunnam er genoeg van. De acteur kwam voor zichzelf op door een opmerkelijk voorstel 'aan te bieden'.

Reactie
Hunnam liet zich erover uit: "Ik zei tegen Ritchie: "Oké luister, ik weet dat je er een probleem mee hebt, want je blijft het er maar over hebben. Laten we de auditie maar eens even vergeten, want die doet er toch niet toe"".

Hunnam vervolgt: "Ik ga gewoon op de vuist met de andere twee acteurs die je op het oog hebt voor de rol. Ik weet wie het zijn en ik weet dat ik ze aankan. Breng ze alle twee maar naar binnen en ik neem het tegen ze tegelijkertijd op. Degene die wint krijgt de rol"."

Dit was genoeg om Ritchie te overtuigen, die het niet zo ver liet komen en Hunnam de rol gaf. Bekijk hieronder een scène van de actiefilm.



NieuwsFilm

meest populair