Deze duistere horrorfilm is Netflix nu helemaal aan het veroveren

Prey for the Devil staat nu gelijk op de derde plaats in de Netflix Top 10.


Er is weer een stevige horrorfilm terug te vinden in de Netflix Top 10. De film Prey for the Devil komt binnen op een derde plaats en ziet alleen de succestitels The Mother en Faithfully Yours boven zich staan.

De horrorfilm komt van regisseur Daniel Stamm en Netflix omschrijft de film als "duister, spannend" en "bovennatuurlijk". De film komt uit 2022 en er zijn rollen voor onder meer Jacqueline Byers, Colin Salmon, Christian Navarro en Ben Cross.

Geen hoogvlieger
Waar de critici de film redelijk hebben afgekraakt, gezien de 17 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, was het publiek zeker meer tevreden. De publieksscore op Rotten Tomatoes komt tot 69 procent, al noteert de IMDb noteert een weer wat lagere 5,2/10.

Ook FilmTotaal-recensent Terence Shea zag de film en gaf 2,5 ster en concludeerde: "Het verhaal ontwikkelt zich in het heden, maar je krijgt ook wat flashbacks naar Anns jeugd én er komt nog een plottwist voorbij - het tempo houdt je interesse vast."

Nu op Netflix
Wil je Prey for the Devil graag even kijken? Je vindt de film nu hier op Netflix.


De katholieke kerk heropent de school voor duivelsuitbanning wanneer blijkt dat het aantal gevallen van demonische bezetenheid snel toeneemt. De jonge, rusteloze non Ann is ervan overtuigd dat duivelsuitbanning haar roeping is, maar volgens de regels mogen alleen mannen dit bedrijven.

Speciale gave
Eén van de professoren ziet haar speciale gave en laat haar in het geheim de rituelen bestuderen. Dit brengt echter ook gevaren met zich mee. Wanneer Ann oog in oog komt met een demonische kracht, blijkt die een mysterieus verband te hebben met haar traumatische verleden.

NieuwsFilm