Vandaag nieuw op Netflix: 'The Year I Started Masturbating'

Een interessante dramedy uit Zweden.


Vanaf vandaag kijk je een interessante nieuwe film op Netflix: The Year I Started Masturbating. In deze Zweedse dramedy speelt actrice Katia Winter (Dexter) een carrièretijger, genaamd Hanna, wiens leven flink op z'n kop komt te staan.

De ellende begint allemaal wanneer haar vriend het uitmaakt. Onhandige timing, want ze heeft net haar superbaan opgezegd. En tot overmaat van ramp staat hun flat staat op zijn naam, waardoor ze ook nog eens op straat komt te staan.

Aan de slag
Hanna zit dus flink in de put. Gelukkig krijgt ze de hulp van Liv (Vera Carlbom). Zij heeft een zeer relaxte levenshouding en doet niets wat niet goed voelt.

Hoe ze dat laatste checkt? Door te kijken of ze ontspannen genoeg is om zichzelf te plezieren. Reden genoeg van Hanna om te gaan doen wat de titel suggereert.

Komedie
The Year I Started Masturbating is een eerste instantie een komedie, maar bevat ook elementen van een dramafilm.

De thematiek die in de prent wordt aangesneden zal voor sommige kijkers heel herkenbaar zijn. Al met al een prima film om eens te kijken.


The Year I Started Masturbating (2022)
Regie: Erika Wasserman | Cast: Katia Winter, Jesper Zuschlag, Henrik Dorsin, e.a.
Hanna is een echte carrièrevrouw. Nu wil ze graag nog een kind voordat het te laat is. Wanneer ze echter vlak voor haar veertigste verjaardag wordt gedumpt door haar vriend, stort haar wereld volledig in. Door deze situatie wordt Hanna gedwongen om haar chaotische leven opnieuw te evalueren. Al snel heeft ze door dat misschien op de verkeerde dingen is gefocust.NieuwsFilm