Hoe een naaktfoto 'Star Wars: Return Of The Jedi' hielp om zijn Ewok-acteurs te vinden

Hoe een naaktfoto 'Star Wars: Return Of The Jedi' hielp om zijn Ewok-acteurs te vinden

Hoe een tekort aan acteurs veranderde in een overschot.

In 1982 speelde een onverwachte bron een cruciale rol bij de casting van de Ewok-acteurs in de film Return of the Jedi. De naaktfoto's van de 'Page Three Girls' speelden een belangrijke rol bij het vinden van genoeg kleine acteurs.

Voor Return of the Jedi waren destijds tientallen Ewok-acteurs nodig. Geen probleem voor een grote film als Star Wars zou je denken. De Ewoks waren echter kleine teddybeer-achtige wezens. Na een eerste oproep kwamen er slechts vier sollicitaties binnen.

Page Three Girl
Er kwam echter hulp uit onverwachte hoek. In de Britse tabloids bestond de populaire rubriek 'Page Three Girl'. Hierin waren foto's te zien van, meestal topless, opkomende modellen.

De castingoproep voor Ewoks verscheen strategisch onder een naaktfoto in The Sun. Wat uiteindelijk zorgde voor meer dan 120 sollicitaties.

Genoeg acteurs
Het vinden van acteerwerk voor kleine mensen was erg moeilijk, dus de rol van Ewoks was erg gewild. De aandacht die de naaktfoto trok, zorgde ervoor dat de filmproductie alle benodigde Ewok-rollen kon invullen.

Bekijk hieronder een clipje van de Ewoks in actie in Return of the Jedi:



NieuwsFilm

meest populair