Recensenten over de nieuwe Stephen King-film 'The Boogeyman': "angstaanjagend en complete chaos"

Wel en niet goed.


Stephen King heeft al héél wat (griezel)verhalen geschreven, waar er ook behoorlijk wat van verfilmd worden. De nieuwste is The Boogeyman. De grote vraag is nu, is deze film de moeite waard?

King schreef dit verhaal al een lange tijd geleden, namelijk in 1973. Nu is het geliefde korte verhaal toch verfilmd. Enige tijd geleden kwam de al de teaser lang, maar recentelijk werden we ook getrakteerd op de officiële trailer. Mocht je deze gemist hebben, bekijk hem dan alsnog hieronder.Ontvangst
Sommige King-verfilmingen zijn grote hits. Denk bijvoorbeeld maar aan The Shining. The Green Mile en The Shawshank Redemption. Helaas zitten er ook enkele flops tussen, zoals Cell, Riding the Bullet en Dreamcatcher. Maar hoe zit het dan met The Boogeyman.

Op dit moment staat de film op een 61% Rotten Tomatoes-score (na 28 reviews). Ondanks het feit dat dus een beetje in het midden ligt en filmcritici de film net 'fresh' of 'rotten' noemen, zijn ze het wel grotendeels met elkaar eens.

Meer
Zo zeggen ze dat er meer in had gezeten en dat helaas bepaalde sterke delen uit het boek de film niet hebben gehaald, maar dat de overtuigende acteerprestaties en de griezelige atmosfeer nog steeds zorgen voor goed entertainment.

Vanaf 1 juni zullen we zelf kunnen oordelen. Dan zal de horrorfilm namelijk in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair