Krijgt 'Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves' nu wel of niet een vervolg?

De uiteindelijke box-office opbrengsten schetsen een duidelijk plaatje.


Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves was eerder dit jaar goed voor mooie recensies van critici en publiek, maar het mocht niet baten aan de box-office.

En nu bekend is geworden wat de uiteindelijke opbrengst van de film is in de bioscopen, wordt de toekomst van de franchise pijnlijk duidelijk.

Zure appel
Exhibitor Relations Co. liet via een tweet weten dat de film in Amerika 93 miljoen dollar opbracht en wereldwijd 207 miljoen dollar.

Zet dat gegeven tegenover het budget van 150 miljoen dollar (waar marketinguitgaven nog bovenop komen), en je hoeft geen rekenwonder te zijn om te weten dat een sequel haast onmogelijk lijkt.

Lichtpuntje
Met een Rotten Tomatoes score van 91% bij critici en 93% bij publiek is dit een behoorlijk zure appel voor Paramount Pictures, een studio die de laatste jaren erg goed scoorde op filmgebied.Het enige lichtpuntje aan de horizon is dat de film het wel op VOD erg goed lijkt te doen. Maar exacte opbrengsten op dit gebied worden nauwelijks openbaar gemaakt.

Kleine kans
Wellicht dat een fysieke release op Blu-ray en dvd nog iets kan betekenen, maar meestal is dat niet in dusdanige mate dat een franchise van deze grootte gered kan worden.NieuwsFilm

meest populair