Regisseur Quentin Tarantino haalt uit naar de "dure en vergetelijke" films van Netflix

En eerlijk is eerlijk, echt ongelijk heeft de regisseur niet.


Quentin Tarantino heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Pulp Fiction, Django Unchained en Once Upon a Time in Hollywood. De geliefde regisseur neemt dan ook veel tijd voor elk project dat hij maakt, maar dat doet streaminggigant Netflix in zijn ogen niet.

De wereldberoemde filmmaker heeft al vaker laten weten maar 10 films te maken. Hij maakt er dus nog maar eentje en vindt het dan goed geweest. Heel erg gek is dit niet. Tarantino is vandaag de dag alweer 60 jaar oud maar trouwde nog niet zo heel lang geleden en werd in 2020 ook nog eens vader.

Rustiger aan
Ondanks het feit dat hij wel nog schrijfwerk wil blijven doen, zal hij geen films meer maken. Tarantino staat er ook om bekend veel energie in zijn projecten te stoppen, maar hij zegt nu zelf dat Netflix dat totaal niet doet.

Zo zegt Tarantino tijdens een recent interview: "Ik denk dat ik samen ga werken met Sony voor mijn film. Zij zijn namelijk de laatste studio die echt geven om de bioscoopervaring. Het gaat er bij hen niet om om enkel en alleen iets nieuws toe te voegen aan een streamingdienst".

Kritiek
Tarantino vervolgt: "Zij maken niet zomaar dure films om die daarna op een streamingplatform te dumpen. Ik bedoel, ik wil niet gemeen zijn, maar kijk eens naar Netflix. Zij geven Ryan Reynolds 50 miljoen dollar voor een film, dan weer 50 miljoen dollar voor een andere film, etc".

"Ik ken die films helemaal niet, ik heb ze nooit gezien. Het is leuk voor hem dat hij hier zoveel mee verdient, maar deze films lijken niet te bestaan in de 'zeitgeist'. Het is alsof ze niet eens bestaan".

Begrip
Je kan zeggen wat je wil van Tarantino, maar ergens heeft hij natuurlijk wel gelijk. Netflix geeft honderden miljoenen dollar uit aan blockbusters, die enkele weken 'in' zijn maar dan totaal vergeten worden. Denk bijvoorbeeld maar aan Red Notice en The Gray Man.

Ondanks het feit dat deze films wanneer ze uitkomen extreem veel worden bekeken, zijn ze niet echt memorabel te noemen en zal zowat iedereen deze nu alweer vergeten zijn.

NieuwsFilm

meest populair