Eerste reacties op 'Elemental': eindelijk weer eens een echte Pixar-topper?

Eerste reacties op 'Elemental': eindelijk weer eens een echte Pixar-topper?

'Elemental' verovert harten met betoverende wereldopbouw en emotioneel verhaal.

Pixar's nieuwste film, Elemental, beleefde deze week zijn première op het filmfestival van Cannes. De eerste reacties op de film zijn overwegend positief. Bezoekers noemden de film een van de betere recente films van Pixar, kleurrijk, boordevol creativiteit, maar ook een slim en emotioneel liefdesverhaal.

Matt Neglia van Next Best Picture schreef: 'Elemental is niet alleen een van de betere Pixar-films van de laatste tijd, maar een van hun beste tot nu toe. Dit slimme en emotionele liefdesverhaal zal je hart verwarmen en tranen in je ogen brengen."

Elementen
In de film van Peter Sohn (The Good Dinosaur) word je meegenomen naar een plek genaamd Element City, waar vuur-, water, wind- en luchtwezens samenwonen. Als Ember (vuur) en Wade (wind) met elkaar moeten leren samenwerken, merken ze dat niet zoveel van elkaar verschillen.

Sohn baseerde de film op zijn eigen jeugd, toen hij van Korea naar New York verhuisde. Hier kwam hij terecht in een smeltkroes van culturen, wat hij heeft vertaald naar de verschillende elementen in de film.

Elementen onderzoek
Pixar's animatieteam heeft intensief onderzoek gedaan om de elementen zo realistisch en nauwkeurig mogelijk weer te geven. Zo hebben ze voor het element water samengewerkt met wetenschappers om te kijken naar de bewegingen en reflecties van water. De eerste reacties op de animaties waren erg positief.

Hier enkele eerste reacties op Elemental:




Vanaf 12 juli is Elemental in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair