Nieuwe 'Spider-Man' laat bioscopen helemaal vol stromen

Spider-Man: Across The Spider-Verse gaat voor $150 miljoen in een weekend.


Na het succes van de Marvel-animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse, die bijna $400 miljoen ophaalde in 2018 en in 2019 de Oscar voor Beste animatiefilm won, lijkt ook het tweede deel Spider-Man: Across the Spider-Verse een denderend succes te worden.

Across The Spider-Verse verscheen een paar dagen geleden wereldwijd in de bioscopen. De FilmTotaal-recensent Ruud Vos kwam tot 3 sterren, maar heel wat andere recensenten waren flink positiever gestemd gezien de 96 procent op Rotten Tomatoes, met een 8.70/10 als gemiddelde beoordeling.

Box Office
De eerste box office-resultaten stemmen ook positief. De opbrengst buiten de States is met $14 miljoen na twee dagen nog wat mager, maar in de States werd een indrukwekkende $17 miljoen+ opgehaald tijdens de nachtelijke voorpremières.

Alleen The Incredibles 2 wist als animatiefilm meer op te halen. In 2018 noteerde de Pixar-film $18,5 miljoen tijdens de voorvertoningen donderdag- op vrijdagnacht.

Meer dan $150 miljoen
Deadline denkt dat Across The Spider-Verse gedurende het complete eerste wereldwijde weekend meer dan $150 miljoen gaat ophalen, waarvan circa $90 miljoen in de States. Het eerste deel startte in het thuisland nog met $35,4 miljoen.


De $100 miljoen kostende animatiefilm van Sony Pictures Animation draait nu in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair