Negatieve bots beïnvloeden beoordelingen van 'The Little Mermaid' op IMDb

Negatieve bots beïnvloeden beoordelingen van 'The Little Mermaid' op IMDb

IMDb past stembeleid aan na review bomb bij 'The Little Mermaid'.

The Little Mermaid heeft sinds het bekendmaken van de titelrol voor Halle Bailey te maken gehad met sterke negatieve reacties. Hoewel de film bij de release positief werd ontvangen, bleek er toch iets vreemds te gebeuren met de beoordeling op IMDb.

De grootste filmdatabase ter wereld, IMDb, merkte namelijk ongebruikelijke activiteit op de recensiepagina van The Little Mermaid. Er werden massaal negatieve beoordelingen geplaatst door bots, met als doel de gemiddelde beoordeling omlaag te halen.

Vreemde beoordelingen
Sinds de release heeft The Little Mermaid ongeveer 43.000 beoordelingen ontvangen op IMDb, met een gemiddelde score van 7. Over het algemeen zijn de recensies op de site iets positiever dan die op andere platforms zoals Metacritic, waar professionele critici hun oordeel geven.

Echter, The Little Mermaid heeft op IMDb ook 39% aan 1-ster beoordelingen ontvangen. Dit is negatiever dan de meeste professionele recensenten, die over het algemeen gematigd enthousiast waren over de Disney-film.

Aanpassing beoordelingen
IMDb heeft verklaard dat het "beoordelingssysteem ongebruikelijke stemactiviteit op deze titel heeft gedetecteerd. Om de betrouwbaarheid van ons beoordelingssysteem te waarborgen, is er een alternatieve berekening toegepast." Een soortgelijke melding werd eerder gebruikt bij het waarnemen van een groot aantal afwijkende scores.



Vorig jaar voerde Amazon, eigenaar van IMDb, 72 uur pre-moderatie in voor gebruikersrecensies van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Deze film kreeg die kritiek, omdat mensen van kleur waren gecast als inwoners van Midden-aarde.

Racistische reacties
The Little Mermaid is sinds de aankondiging van de zwarte actrice Halle Bailey als Ariel het doelwit van racisme geworden. Toen er beelden van de film werden vrijgegeven, kreeg de hashtag #NotMyAriel veel aandacht.

NieuwsFilm

meest populair