Epische trailer voor de biopic 'The Last Rider' over Tour-held Greg LeMond

Een meeslepende documentaire over de triomfantelijke comeback van Greg LeMond.


In de nieuwe trailer voor The Last Rider krijgen we een enerverend portret van een van de beste wielrenners aller tijden. De film laat het waargebeurde en heldhaftige verhaal van Greg LeMond zien, nadat hij op het randje van de dood had gestaan.

De Amerikaanse wielrenner Greg LeMond was de eerste niet-Europeaan die in 1986 de Tour de France wist te winnen. Maar het had weinig gescheeld of hij had nooit meer kunnen fietsen.

Ervaren cast
Na zijn Tourwinst vond er tijdens het jagen namelijk een schietincident plaats, dat LeMond bijna fataal werd. Hij wist zich echter terug te vechten om opnieuw te schitteren tijdens de Tour-editie van 1989.

Regisseur Alex Holmes heeft eerder gewerkt aan documentaires zoals Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story en Maiden. Samen met producenten James Erskine, Sam Brayshaw en Victoria Gregory brengt hij met The Last Rider opnieuw een indrukwekkend filmproject tot leven.

Release aanstaande
De film beleefde zijn première op het Telluride Film Festival in 2022 en wordt later in juni op toepasselijke wijze in de bioscoop uitgebracht. De docu zal gelijktijdig worden uitgebracht met de start van de Tour de France van dit jaar, die in juli van start gaat.

Het is alleen nog onzeker of de film ook in Nederlandse bioscopen zal draaien. Bekijk hier de spannende trailer.NieuwsFilm

meest populair