Eerste blik op Joaquin Phoenix' Napoleon in de grootschalige film van Ridley Scott

De film verschijnt eind dit jaar in de bioscopen.


Ondertussen werkt filmmaker Ridley Scott al aan Gladiator 2, maar de eerstvolgende film die we van hem in de bioscoop zien is Napoleon. In die film speelt Joaquin Phoenix (Joker, Beau is Afraid) de titelrol. Hieronder een eerste blik op het historische figuur.

Voor wie Napoleon niet kent: Napoleon Bonaparte was een Franse militaire en politieke leider tijdens de Franse Revolutie, beroemd om zijn tactieken, imperialistische veroveringen en zijn rol als keizer van Frankrijk.

Napoleon: de film
Uiteraard verscheen Napoleon al vaker in films. Nu is het dus aan Phoenix de beurt om gestalte te geven aan "het monster van Corsica". Hij krijgt hulp van acteurs als Vanessa Kirby als Empress Joséphine, Tahar Rahim als Paul Barras en Ben Miles als Caulaincourt.

De film toont Napoleons opkomst en machtsverovering door de lens van zijn verslavende en onstabiele relatie met keizerin Joséphine.

Eerste beelden
Het zal waarschijnlijk niet lang duren voor we de complete trailer te zien krijgen. Hieronder een snelle blik op de film in een promo van Apple Pro Vision.


Vanaf 23 november draait de film in de bioscopen, snel daarna debuteert de film op Apple TV+.NieuwsFilm

meest populair