Was Batman misschien gay in 'Batman Forever'?

Was Batman misschien gay in 'Batman Forever'?

Er zijn serieuze twijfels bij de geaardheid van de vleermuisheld.

Door de jaren heen is er door fans en critici wel eens gespeculeerd over de geaardheid van Batman. Dit was vooral vanwege de sterke banden die Batman zou hebben met mannelijke personages, zoals Robin. De Batman-films van Joel Schumacher riepen grote vraagtekens op over de seksuele voorkeur van Bruce Wayne.

In Batman Forever worstelt Bruce Wayne (Val Kilmer) sterk met zijn dubbele identiteit en heeft hij moeite anderen toe te laten in zijn leven. Hij heeft een intense relaties met psychiater Chase Meridian (Nicole Kidman) en acrobaat Dick Grayson (Chris O'Donnell).

Opvallende ontwerpen
Op een gegeven moment moet hij kiezen tussen hen, maar hij besluit ze toch allebei te redden. Dit zou kunnen worden opgevat als een hint naar zijn worsteling met zijn identiteit.

Ook opvallend zijn de extravagante en opvallende kostuums en setontwerpen. Batman Forever gebruikt zijn kitscherige ontwerp en humor als symbool voor de ervaring van het verbergen van je ware zelf.

Afwijkend?
Als homoseksuele man heeft Schumacher verklaard nooit de intentie gehad om Batman of Robin gay te maken. Toch worden er diverse hints gegeven: de relaties zijn dieper en de ontworpen wereld in Gotham is levendiger. Hiermee wijkt het wel duidelijk af van de andere Batman-films.

Oordeel voor jezelf en kijk hier de trailer:



Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair