Jim Carrey had bijna hoofdrol in 'Jurassic Park': drie keer raden welke!

Jim Carrey had bijna hoofdrol in 'Jurassic Park': drie keer raden welke!

Misschien toch maar goed dat hij de rol niet kreeg.

Jim Carrey heeft al in heel wat topfilms gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Eternal Sunshine of the Spotless Mind en The Truman Show om er een paar te noemen. Wist je echter dat de komiek bijna ook in Jurassic Park te zien was?

Dat lees je goed. Carrey, die voornamelijk bekend staat om al zijn komedies, zat namelijk achter een van de hoofdrollen aan in de geliefde franchise. Carrey wilde namelijk maar wat graag de rol van Dr. Ian Malcolm bemachtigen en kwam hier blijkbaar ook dichtbij.

Net niet
Tijdens een recent interview laat Janet Hirshenson, de casting director van Jurassic Park, zich erover uit: "Jim Carrey deed auditie voor de rol van Malcolm en deed dit goed, maar Goldblum was echt van een ander niveau. Ik bedoel, het is Goldblum, niemand is zoals hij".

"Ik denk dat Steven Spielberg ook tamelijk snel doorhad dat Jeff de juiste acteur was voor de rol. Jim had echter ook veel interesse en wilde de rol echt heel graag. Hij was echt goed, maar anders dan dat wat wij in gedachten hadden".

Anders
Zo gaat Hirshenson verder: "Het was de typische 'Jim Carry'-stijl, dus luchtiger en grappiger. Jeff had die droge humor, dus het was gewoon anders. Wij vonden dit beter passen bij het personage, dus we gingen uiteindelijk voor Jeff".

Het is vandaag de dag lastig om iemand anders dan Jeff Goldblum voor te stellen als Malcolm, dus dit lijkt de goede keuze te zijn geweest, maar als de acteur hier geen interesse in had gehad was het dus waarschijnlijk Carrey geworden!

NieuwsFilm

meest populair