De nieuwe bioscoopfilm 'To Catch a Killer': het kijken waard?'

De nieuwe bioscoopfilm 'To Catch a Killer': het kijken waard?'

Met onder meer Shailene Woodley en Ben Mendelsohn.

Sinds afgelopen donderdag draait de film To Catch a Killer in de Nederlandse bioscoopzalen. Veel is er niet over de film geschreven, dus dan maar de vraag: moet je de film gaan kijken op het witte doek?

Het misdaaddrama komt van regisseur Damián David Szifron (Wild Tales, 2014) en je ziet rollen van onder meer Shailene Woodley, Ben Mendelsohn en Jovan Adepo. De ontvangst is wat wisselend te noemen.

To Catch a Killer
Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een matige 49 procent na 67 recensies. Het publiek is iets positiever gezien de 67 procent als Audience Score op Rotten Tomatoes, een 6,5/10 op de IMDb en een 3,18/5 op Moviemeter.

"De stijlvolle regie van Damián David Szifron en prima vertolkingen versterken de film die To Catch a Killer heet, maar een stuurloos script gooit deze thriller uit zijn koers," aldus de ciritics consensus op Rotten Tomatoes.

Kijken in de bios?
Het kan makkelijk gezegd worden dat je niet direct iets mist als je To Catch a Killer niet op het witte doek ziet. Er draaien genoeg betere films, ook in het filmhuis. Wil je eens iets anders dan al het huidige visuele geweld en ben je voorbereid op een wat mager verhaallijn, dan kun je de film prima even meepakken.


In de film ontmoeten we Eleanor, een jonge politierechercheur die worstelt met de demonen uit haar verleden. Zeker als ze door de hoofdonderzoeker van de FBI wordt gevraagd om te helpen bij het profileren en opsporen van een gestoord individu.

NieuwsFilm

meest populair