Wat kun je verwachten van 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim'?

Wat kun je verwachten van 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim'?

De animatiefilm verschijnt in april 2024.

Recent verschenen de eerste korte reacties op The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, een animatiefilm die een vervolg is op de eerdere trilogieën van Peter Jackson. Wat kun je verwachten?

Eerst de basics. De animatiefilm wordt geregisseerd door Kenji Kamiyama, bekend van onder meer Ghost in the Shell: Solid State Society en Blade Runner: Black Lotus en het script komt van Phoebe Gittins en Arty Papageorgiou. Een deel van de stemmencast is ook al bekend en de film verschijnt in april 2024. Helaas is er nog geen trailer.

Bekende namen
Zo spreekt Brian Cox de stem in van Helm Hammerhand en horen we Miranda Otto als Éowyn. Zij was al te zien in de The Lord of the Rings-films. Andere stemmen komen Gaia Wise als Hera, Luke Pasqualino als Wulf, Laurence Ubong Williams als Fréaláf Hildeson en Shaun Dooley als Freca.

En dan zijn er ook stemrollen voor Lorraine Ashbourne, Yazdan Qafouri, Benjamin Wainwright, Michael Wildman, Jude Akuwudike, Bilal Hasna en Janine Duvitski. Hun personages zijn nog onbekend.

Verhaal
The War of the Rohirrim speelt zich 183 jaar voor de gebeurtenissen van The Lord of the Rings: The Two Towers. Het verhaal gaat over Helm Hammerhand, een legendarische koning van Rohan die zich moet verdedigen tegen een leger van Dunlendings. Het bolwerk 'Helm's Deep' is naar hem vernoemd.

Bekijk de afbeelding
Het personage Helm Hammerhand werd door schrijver J. R. R. Tolkien verkend in de appendix van de boekreeks The Lord of the Rings.

Anime, in 2024
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim wordt een anime aangeleverd door Sola Entertainment en de visuele inspiratie komt uit de eerdere Lord of the Rings-films.

Vanaf 12 april 2024 zie je de film in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair