David Fincher kijkt terug op het floppen van 'The Girl with the Dragon Tattoo'

David Fincher kijkt terug op het floppen van 'The Girl with the Dragon Tattoo'

Spijt heeft hij niet.

David Fincher heeft heel wat topfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Seven en Zodiac. Ondanks het feit dat veel mensen The Girl with the Dragon Tattoo een goede film vinden, scoorde deze helaas niet geweldig. Hier blikt de regisseur nu op terug.

Toen de geloefde filmmaker aan het project begon kwam de studio er pas achter hoeveel Fincher nodig had. Het project zou peperduur worden en misschien zelfs verlies draaien, waardoor de regisseur enigszins zijn plannen moest aanpassen.

Reactie
Tijdens een recent interview laat Fincher zich erover uit: "We hebben gedaan wat we konden doen. We kregen in het begin al te horen dat de film te duur zou worden, dus we wisten eigenlijk al dat het bij een enkel deel zou blijven".

"Toch was het zeer interessant om dit te doen. Miljoenen mensen zijn fan van het bronmateriaal dus wij deden onze uiterste best om een enkele film te maken die de moeite waard zou zijn".

Trots
Fincher vervolgt: "We wilden een film maken waar Zweden trots op zou zijn. Er werd ons gevraagd: 'Kunnen jullie de film niet opnemen in Atlanta?' waarop ik weer zei: 'Uh, nee. Atlanta voor Zweden? Dat gaat hem niet worden'. Wij wilden een echte Millennium film maken".

"We hebben het dus allemaal opgenomen in Zweden. Als je geluk hebt, kan je elke dag 8 à 9 uur filmen. Uiteindelijk deden we er 140 dagen over. Ik ben er heel trots op. Ik denk dat met de middelen waarover we beschikten er zeker het meeste van hebben gemaakt".



NieuwsFilm

meest populair