Voor deze korte scène had het 'Blade Runner 2049'-team een heel jaar nodig

Voor deze korte scène had het 'Blade Runner 2049'-team een heel jaar nodig

En dat voor maar enkele seconden!

Het komt vandaag de dag wel vaker voor dat acteurs flink jonger worden gemaakt voor bepaalde films, maar dit ziet er niet altijd geweldig uit. Blade Runner 2049 deed dat wel fantastisch, maar het team heeft hier dan ook enorm veel tijd en energie in gestopt.

Ridley Scott wist natuurlijk hoge ogen te gooien met de eerste Blade Runner-film in 1982, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Harrison Ford. Laatstgenoemde keerde ook terug voor het vervolg van Denis Villeneuve, dat weer in 2017 uitkwam.

Korte scène, veel tijd
35 jaar na zijn eerste optreden keert Ford dus terug als Deckard. In het eerste deel krijgt hij een relatie met Rachael. Laatstgenoemde duikt ook in 2049 op, maar het gaat hier om een kloon, die er moest uitzien zoals in het origineel.

Een bedrijf gespecialiseerd in special effects werkte dan ook maar liefst een volledig jaar aan de scène die maar enkele seconden duurt. Zij wilden het er perfect laten uitzien, maar een makkelijke opgave was dit niet.

Actrices
Stand in actrice Loren Peta deed het acteerwerk, maar het gezicht van Sean Young werd over dat van Peta 'geplakt'. Er was dus maar liefst een jaar voor nodig om dit goed te laten passen, maar het resultaat mag er zeer zeker zijn, want je hebt niet eens door dat het hier gaat om een andere actrice.

Bekijk de indrukwekkende scène nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair