Algemeen

Heath Ledger overleden

door FilmTotaal op 22.01.2008 om 23:25 in Algemeen
Acteur Heath Ledger is gisteren dood aangetroffen in zijn appartement in Manhattan. De Australische acteur is naar alle waarschijnlijk aan een drugsoverdosis overleden, zo liet de New York Police Department weten.

Ledger ontving in 2006 eeen Oscar-nominatie en een Golden Globe nominatie voor zijn rol als homosexuele cowboy in Ang Lees Brokeback Mountain. De acteur zal dit jaar nog te zien zijn als The Joker in The Dark Knight en heeft nog opnames gedaan voor Terry Gilliams The Imaginarium of Doctor Parnassus, zijn laatste film. Ledger is 28 jaar oud geworden en laat een 2-jarige dochter achter.

56 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spacey

Avatar

Ik las het nieuws net, echt verschrikkelijk :'(

R.I.P.

Bud_Bud

Avatar

WTF !!!!!!!!
dit kan ik echt niet geloven.

R.I.P.

cyphax

Avatar

28, da's ook geen leeftijd :(

Hij was een goed acteur, z'n dood is een verlies voor de filmwereld.

Lil Bro

Avatar

We doen Heath te kort als we alleen maar zeggen: "Rest in Peace". Hij was een groot acteur. Fijne, degelijke rollen heeft hij prachtig gespeeld en hij was super om naar te kijken..

Jusjuh

Avatar

Jezus christus...

RIP, hij zou een groot acteur worden.

Feoreunn

Avatar

Requisce In Pacem.

Heel akelig, ik herinnerde mij nog bij het zien van I'm Not There dat ik dacht "Waw, deze man speelt hier zo voortreffelijk. De toekomst lacht hem toe." Bah, dit is vreselijk nieuws.

WiXX

Avatar

Dit gaat zijn rol als The Joker nog legendarischer maken.

Verschrikkelijk dat hij zo vroeg is heen gegaan, ik had al gelezen dat hij zich dagen opgesloten had voor zijn rol als The Joker, ter voorbereiding. Waarschijnlijk zat er meer achter, hopelijk heeft hij nu vrede gevonden.

El_Mariachi

Avatar

Nog nooit zo verbijsterd geweest door 'filmnieuws' als nu. Wat een onzettend, verschrikkelijk bericht. Ik kan het niet geloven.... Zo wens je iemand een Oscar toe, zo wens je hem rust in vrede. Afschuwelijk, wat een ramp moet dit zijn voor zijn naasten. Ik wens heel veel kracht toe in de ongetwijfeld bijzonder zware tijd die ze ingegaan zijn.

Queenfan

Avatar

Echt wat een kutnieuws dit!
De man heeft net dé rol van z'n leven afgeleverd, en dan is het ook écht de laatste rol. Echt heel erg kote dit.

Brintapap

Avatar

...Hoopte dat het zo'n filmtotaal grapje was...overleden in een rol ofzo...maar dit, zwaaaar klote!
Echt kut...triest en bijna ongeloofwaardig nieuws...maar helaas

Thiver

Avatar

Hij zal gemist worden. En dan ook écht gemist. Er zijn weinig acteurs van zijn leeftijd die ik zo hoog heb zitten als bij hem het geval is... was...

Feoreunn

Avatar

Thiver "Hij zal gemist worden. En dan ook écht gemist. Er zijn weinig acteurs van zijn leeftijd die ik zo hoog heb zitten als bij hem het geval is... was..."


Je hebt het er echt zwaar mee, he? Nu, ik kan het begrijpen hoor. De man werd van langs om beter en daar zou The Dark Knight zeker nog tot bijdragen. Zonde, zonde :N

Bliss

Avatar

28 jaar en al zoveel talent. Dit overlijden wordt een groot gemis voor de filmwereld.

RIP

Tuan

Avatar

Pffff wat een kutnieuws zeg :(

RIP

GJ

Avatar

Ik ben normaal niet zo van het me druk maken over de dood van een Hollywood ster, maar dit komt toch wel erg onverwacht. Ik mocht Ledger absoluut niet in het begin van zijn cariere, maar dacht vandaag nog bij het zien van The Dark Knight trailer in de bioscoop over hoe ik hem ben gaan respecteren de laatste jaren, en hoe zijn rol als de Joker bijna te mooi om waar te zijn lijkt.

Hong Kong King

Avatar

Heath Ledger 1979-2008

Sometimes the sun get's blocked by clouds, darken the world we see. Higher powers rule over us and take what they believe is their. There are moments in life we have to face times of great sadness. Let he who is take from us be blessed in the place where they are now.

Watch over those who had to give their lives at such young age. Bring peace and comfort to the family and friends to who the burden is the hardest to recover. May we all stand still by the meaning of life, cherrish it while we all can. Let us think of those who are taken from us, with love, care and most of all respect.

May your darker days be enlightned by our thoughts

Papigiulio

Avatar

Tering hey, wat een schokkend nieuws zo vroeg op de ochtend. 28 jaar, wtf, echt jammers dat ie drugs moest gebruiken. :(

rvg1983

Avatar

WTF!
Dit is nu niet echt het nieuws dat je even lekker de dag in werkt. Zoals vele al zeiden, het was een uitstekende acteur.

R.I.P. :N

Lastwish

Avatar

Shit zeg... RIP

Soapy

Avatar

WAAAAAT :'(

T*ring dat meen je niet zeg.......ongelofelijk zonde. 28 jaar, heel, héél veel belovend acteur. Ongelofelijk wat die troep toch allemaal met een mens kan doen...

RIP....

Psycho-M

Avatar

Ontzettend triest dit.
28 jaar.....dat ben ik ook!

Het is een groot verlies voor Hollywood en veel belangrijker voor zijn familie en vrienden.
Weer een meisje dat moet opgroeien zonder haar vader...

Axeqlusive

Avatar

Dit is echt verschrikkelijk!

Echt net de rol van zijn leven gespeeld, gewoon even geen woorden voor.

Best ontdaan van dit nieuws, een groot acteur die nog groeide met iedere rol... R.I.P.

ash_

Avatar

Ik had niet gedacht dat ik hier zo van zou schrikken maar toen ik het vanochtend op het nieuws zag, was ik wel in 1x wakker. Het deed mij denken aan de dood van River Phoenix destijds, ook al zo'n schok.

In zijn laatste paar rollen begon hij echt zijn talent te tonen en gezien zijn jonge leeftijd stond hij nog aan het begin van een mogelijke indrukwekkende carriere. Vreselijk.

aspers

Avatar

Hoorde het inderdaad ook vanmorgen op het nieuws. Heel bizar dat we straks allemaal naar de nieuwe Joker zitten te kijken en deze inmiddels is overleden!

tomac

Avatar

My condolences go out to the family and friends.
Wat een naar nieuws. En wat een gemis.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Was inderdaad een schok toen ik het op het journaal zag, normaal ben ik niet zo snel onder de indruk als er weer een Hollywood figuur overlijdt.

Maar had pas nog een keer Brokeback Mountain zitten kijken en was nogmaals onder de indruk van zijn acteren in deze film en keek dan vol verwachting uit naar de nieuwe Batman.

Iedereen had veel verwachtingen van hem richting de toekomst wat betreft nieuwe films, hij zal zich helaas nooit meer kunnen bewijzen als acteur van de nieuwe generatie als opvolgers van bijv Pacino,de Niro,Douglas,Nickelson enz...

Drugs maakt meer kapot dan je lief is.....:'(

Ravaged

Avatar

Behoorlijke schok om dit te lezen inderdaad. Zag Heath Ledger steeds interessantere rollen nemen en steeds beter acteren, en was er zeker van nog veel van hem te zien en horen. Dit is echt verschrikkelijk nieuws en condeleances voor familie en vooral z'n dochter.

RIP.

PascalE

Avatar

Damn, dat is echt even slikken, las het net in de krant.... 'Gelukkig' zien we hem toch nog in 2 films.

R.I.P.

meanrat

Avatar

Normaal gesproken doet het me niet zoveel als een beroemdheid de pijp uitgaat, maar na beelden gezien te hebben van "The Dark Knight" besefte ik wat voor talent we hier hebben...hadden... Na zo'n fantastische rol als homosexuele cowboy in "Brokeback Mountain" zie ik hem nu als The Joker, een enorm duistere schurk die (ik voorspel het je) Jack Nicholson zal overstijgen. Twee totaal verschillende rollen, van zo'n acteur wil je meer zien en zal je nooit genoeg van krijgen. Een acteur die de slechtste film zou kunnen dragen. Daarom is het zo jammer dat dit nu is gebeurd en was ik echt verbaasd en teleurgesteld. Ik denk zelf toch aan zelfmoord. Het leven van een beroemdheid is niet makkelijk.

Doch, ik ben eerder meer geschokt geweest van een dood van iemand uit de filmwereld. Na het zien van de film "Whisky" van Juan Pablo Rebella en Pablo Stoll moest ik het toch enigszins verwerken toen ik hoorde dat Juan Pablo Rebella zich door het hoofd had geschoten. Twee films...23 awards gewonnen...dit waren meesters!

tukkerstein

Avatar

Op een één of andere manier heb ik nog geen enkele film met hem mogen zien. In de trailer van The Dark Knight zag hij er prima uit. Gezien zijn rollen in enkele goed aangeschreven Hollywoodproducties is dit een groot verlies voor de filmwereld.

Webjoker

Avatar

Wat een nieuws zeg. Mijn mond viel open toen ik het op teletekst las. Dat wereldje lijkt zo mooi aan de buitenkant maar er gaat meer om in die mensen dan dat je ooit zou kunnen vermoeden.

Rest in peace.

Planethugo

Avatar

Heb 'm in Candy gezien waar ie zwaar verslaafd was, die rol zette ie erg goed neer, blijkbaar heeft ie niet heel erg hoeven spelen. Triest

Dirkov

Avatar

Erg jammer dit, ik had graag nog veel meer van hem gezien :(

De precieze doods-oorzaak is nog niet vastgesteld trouwens. Ik zie veel mensen roepen dat ze het jammer vinden dat er weer iemand slachtoffer wordt van drugs etc. Maar er is waarschijnlijk sprake van een overdosis slaappillen.

De opnames van The Dark Knight schenen erg vermoeiend te zijn geweest, en Heath kampte met slaapproblemen.

madice

Avatar

Weinig hollywood nieuws dat zo hard aankomt...
Alle eer naar hem.

sephiroth1986

Avatar

Wat een rotnieuws zeg. Dit is een van de eerste keren dat het overlijden van een hollywood acteur mij raakt.

R.I.P Heath!

Yanggie

Avatar

Dit is idd echt kut nieuws. las het vanochtend al en was echt met complete stomheid verslagen.
de eerste film die ik van hem zag was a knights tale en was gelijk zeer onder de indruk. goeie acteur die met de jaren alleen maar beter wordt. verschrikkelijk zonde.

ThaMan

Avatar

Wat gaat er bij zo een sterren in hun kopke om? Ik denk dat het antwoord op die vraag voor eeuwig zal verborgen blijven.
Met 1 ding kunnen we vrede nemen, en dat is dat hij zelf heeft gekozen om deze kut wereld te verlaten.
Maar echt wel zonde... Zijn acteer prestatie in "Brokeback Mountain" is er 1 om in te kaderen, en "The Dark Knight" blijkt die prestatie te gaan evenaren.... Echt zonde !

Roi

Avatar

Brrr, naar nieuws.

Angelater

Avatar

Wie zegt nou dat hij het expres heeft gedaan? Hoe kan je dit nou ook zeggen terwijl het nog niet bekend is of het een ongeluk was. Ik zou niet gelijk snel conclusies trekken.
Of vind men het dom overkomen dat het misschien een ongeluk was?

Axeqlusive

Avatar

Ik las vanmorgen ergens dat hij slaapproblemen had de laatste tijd. Het kan een geval zijn van een pilletje teveel, dus een ongelukkig noodlot.

Lijkt me ook dat hij bij zelfmoord een "suicide note" achterlaat o.i.d. met een boodschap voor met name zijn kleine, al is die te klein om het te bevatten voor nu.

Deweb

Avatar

(.......)
Djeezus! 28 en nog praktisch aan de vooravond van een veelbelovende filmcariere.

R.I.P.

dust

Avatar

Damn, ik zag het staan en ik schrok er gewoon van. 28?!?!?! Gekkenhuis...

R.I.P.

r.h.c.p.

Avatar

Wat een kut nieuws dit!, kon het bijna niet geloven toen ik t vanochtend hoorde. ik had graag nog veel van Heath Ledger willen zien. Hij heeft geweldige rollen neergezet, een groot verlies voor de filmwereld en 28 jaar is gewoon veels te jong.

R.I.P.

Ice

Avatar

Vreselijk om te horen...
Hij was bezig met uitgroeien tot een grote ster.

Het is treurig om op deze manier een geweldige acteur te verliezen...

LuCos

Avatar

Ik was aan het lezen, gisteravond, en toen opeens, na Pauw en Witteman hoorde ik dat Ledger overleden was... Ik schrok echt. Ik dacht, nee dat kan niet? Dit moet ik verkeerd gehoord hebben.

Echt verschikkelijk, ik vond hem 1 van de beste acteurs van Hollywood, hij speeld niet te ovedreven maar gewoon realistisch.

Rust in vrede!

Remco

Avatar

Erg slecht nieuws inderdaad. De reactie van Jack Nicholson vond ik wel erg naar overigens

Charlot85

Avatar

Wow dit is best jammer, vond hem best wel goed eigenlijk. Maar wat voor reactie gaf jack nicholson dan?

The Butcher

Avatar

Erg kut voor de familie, vrienden en fans van heath. ik kijk nu nog rijkhalzender uit naar zijn rol in The Dark Night, hij zal worden gemist.



Charlot85 "Wow dit is best jammer, vond hem best wel goed eigenlijk. Maar wat voor reactie gaf jack nicholson dan?"


ik weet het niet precies, maar iets in de trant van "I Told you so" ik kwam halverwege die zin bij RTL Boulevard terecht.

Konami

Avatar

Damn, zo jammer dit... helaas. Iedereen bepaalt zijn eigen lot. Hij koos er helaas zelf ervoor..

Axeqlusive

Avatar

Entertainmentwise.com zegt:
The veteran actor speaks out about the rising stars tragic passing...

...Entertainmentwise has learnt that Nicholson – who is in London promoting The Bucket List - was confronted by a fan outside the Wolseley restaurant, who asked the veteran actor what he thought about the 28-year-old’s sudden passing...

"I told him so," the 70-year-old replied cryptically.
----

Niks heel raars denk ik wat Jack zegt, "told you so" of "told him so" maakt het heel anders. Hij heeft dus contact met hem gehad en waarschijnlijk gewaarschuwd op te passen met de middelen die hij tot zich nam.

Denk dat het zwaar verdraaid wordt.

Axeqlusive

Avatar

Dit bedoel ik dus (van IMDB.com):

Jack Nicholson has hinted he warned tragic Heath Ledger against taking on the role of The Joker in the new Batman film. Ledger, 28 - who was declared dead at 3:30pm at his Manhattan apartment on Tuesday - publicly declared himself exhausted and sleep deprived in November following the grueling shoot for The Dark Knight. He also revealed in an interview with the New York Times he'd resorted to taking sleeping pills - an overdose of which is believed to be the cause of his death - in a desperate bid to catch up on rest. And Nicholson, who famously portrayed the menacing Joker in Tim Burton's 1989 movie Batman, implied to the waiting crowd outside plush London restaurant The Wolesley on Tuesday night he spoke to Ledger about his role in The Dark Knight - and warned him about the pitfalls of taking on such a demanding challenge. When asked by the London crowds for his reaction to Ledger's untimely demise, a defeated Nicholson simply replied, "I told him so." Batman Begins prequel The Dark Knight is due to be released in July.

Silenzio

Avatar

The Dark Knight is een sequel op Batman Begins en geen prequel zoals in het artikel staat vermeld.

Charlot85

Avatar

'I told him so' is inderdaad iets anders.

NieuwsFilm

meest populair