Standbeeld van controversieel Disney-figuur verwijderd uit Disneyland Parijs

Standbeeld van controversieel Disney-figuur verwijderd uit Disneyland Parijs

De film wordt gewist uit het oeuvre van Disney.

Disney is al een hele tijd bezig met het wissen van een omstreden Disneyfilm van zo'n tachtig jaar geleden. Ook het pretpark in Parijs neemt nu harde maatregelen.

In de Disney-parken in Parijs kun je verschillende bekende figuurtjes uit leuke films tegenkomen. Toch besluit Disneyland nu toch eentje voorgoed weg te halen.

Br'er Rabbit
Het gaat daarbij om Br'er Rabbit - het konijn uit Song of the South uit 1946. De beruchte film is volgens Disney niet om mee te pronken, want de productie bevat veel racistische en stereotyperende opmerkingen en beelden.

Daarom verschijnt de film ook nooit op de streamingdienst Disney+. Volgens Bob Iger is de film namelijk 'in hedendaagse standaarden niet meer acceptabel'.

Zuiden
Song of the South is een hybride (deels geanimeerd) musicalfilm die zich afspeelt op een plantage in Georgia direct na de Amerikaanse burgeroorlog. Na de scheiding van zijn ouders, trekt een jongen naar het Amerikaanse zuiden. Hier ontmoet hij oom Remus, die hem waardevolle inzichten geeft met zijn verhalen.

NieuwsFilm

meest populair