Christopher Nolan waarschuwt kijkers: 'Oppenheimer' is een soort horrorfilm

Christopher Nolan waarschuwt kijkers: 'Oppenheimer' is een soort horrorfilm

Een film over "onmogelijke dilemma's" die de kijkers uitput.

Over een paar weken verschijnt de volgende film van Christopher Nolan. Dit keer komt hij met een biografische film over J. Robert Oppenheimer, gespeeld door Cillian Murphy. Met Nolan aan het roer wordt dit uiteraard geen rustig drama, eerder een thriller vol spanning.

In gesprek met WIRED liet de regisseur weten dat Oppenheimer een behoorlijk verontrustend verhaal heeft en eerder een horrorfilm over "onmogelijke dilemma's" wordt die mensen "totaal verbijsterd" achterlaat.

Onmogelijke dilemma's
"Het verhaal van Oppenheimer bestaat uit heel veel onmogelijke vragen... Onmogelijke ethische dilemma's, paradoxen. Er zijn geen gemakkelijke antwoorden in zijn verhaal," vertelde Nolan aan WIRED.

"Er zijn veel moeilijke vragen. Dat maakt het verhaal zo boeiend. Ik denk dat we echt veel dingen hebben kunnen vinden om in de film optimistisch over te zijn, maar er is een soort doorslaggevende grotere vraag," gaf de regisseur aan.

Totaal uitgeput
"Het voelde essentieel dat er aan het einde vragen ontstaan die je in de hoofden van kijkers laat ratelen en discussie op gang brengt," vervolgde Nolan. "Sommige mensen verlaten de film totaal verbijsterd. Ze kunnen niet praten."


En: "Ik bedoel, er zit een element van angst in de geschiedenis en in de onderbouwing. Maar de liefde van de personages, de liefde in de relaties, is zo sterk. Dat heb ik nog ooit gedaan."

Kaartjes al te koop
Recent werd duidelijk dat de tickets voor Universal Pictures' Oppenheimer al te bestellen zijn.



NieuwsFilm

meest populair