Samuel L. Jackson baalt dat zijn Nick Fury ontbreekt in twee van de beste Marvel-films

Samuel L. Jackson baalt dat zijn Nick Fury ontbreekt in twee van de beste Marvel-films

Waarom zat Jackson eigenlijk niet in Civil War? Jackson weet het ook niet.

Het Marvel Cinematic Universe wordt op dit moment uitgebreid met de serie Secret Invasion op Disney+. De zesdelige serie werd afgelopen woensdag afgetrapt en de belangrijkste rol is weggelegd voor Samuel L. Jackson, uiteraard als Nick Fury.

Ondanks dat Jackson in heel wat films in de reeks te zien is, was hij ook regelmatig buiten beeld. Zo was de -S.H.I.E.L.D.-baas niet te zien in de grote film Captain America: Civil War uit 2016.

Civil War
In gesprek met The Hollywood Reporter ging Jackson in op zijn originele deal voor negen films. Hij baalt ervan dat Civil War niet tot "zijn films" behoorde.

"Elke film waarin ik zat was al uitonderhandeld. Het was niet zo van: 'Je maakt één film en de volgende is X dollar meer'. Het was beter dan dat," legde Jackson uit. "Maar er zijn dingen waarvan ik wou dat ik erbij was geweest en waar ik niet in zat, zoals Civil War."

Gemiste film
"Als de kinderen ruzie hebben, waarom is Nick Fury er dan niet om ze naar hun kamer te sturen? Ze hebben me nooit uitgelegd waarom ik er niet bij was," aldus Jackson.

Ook baalt Jackson dat hij Black Panther nooit heeft ontmoet. "Ze lieten me niet naar Wakanda gaan, waar ik nogal van baalde," zei hij. "Hoe kan Nick Fury niets van Wakanda weten?"

Keuze
Civil War-schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely lieten in het verleden weten dat Nick Fury niet in de film zat omdat ze dachten dat het dan "te druk zou worden" en dat ze niet wilden dat Fury "een kant zou moeten kiezen".

NieuwsFilm

meest populair