Deze zin uit 'Die Hard 2' vindt Bruce Willis echt verschrikkelijk

Deze zin uit 'Die Hard 2' vindt Bruce Willis echt verschrikkelijk

De acteur liet zijn ongenoegen met het script duidelijk merken

Wanneer men het heeft over de actieklassieker Die Hard moet de beroemde quote natuurlijk weer even benoemd worden. En hoewel het onmogelijk leek om de iconische ''yippee-ki yay mother f*cker" te overtreffen, deed regisseur Renny Harlin in Die Hard 2 toch een poging om een pakkende zin in de film te stoppen. Bruce Willis was daar echter niet zo blij mee.

Het filmen van het eerste vervolg op de actieklassieker ging niet zonder slag of stoot. Zo had acteur Bruce Willis behoorlijk wat onenigheid met regisseur Harlin.

Niet serieus genoeg
In een interview met Harlin, verklapt de regisseur dat Willis niet al te blij was met de toon van Die Hard 2. Zo wilde Willis graag een meer serieuze John McClane spelen, terwijl Harlin de film juist een luchtige, humoristische toon wilde geven.

Volgens Harlin werd er uiteindelijk een compromis gesloten tussen hem en Willis. Zo zou Willis zijn scènes op een serieuzere manier mogen spelen in zoveel takes als hij maar wilde, mits hij dezelfde scènes vervolgens ook op Harlins manier zou spelen.

"Just the fax"
Eén specifieke one-liner uit de film vond Willis echter te ver gaan. In een scène waarin een een flirterige medewerkster van de luchthaven een fax voor zijn personage moet versturen, zat een zin die Willis weigerde te zeggen. Namelijk: "Just the fax ma'am."



Willis vond de zin zo cliché dat hij weigerde om de zin te zeggen. Na het ingrijpen van de producent, had Willis geen keus meer. Hij moest met grote tegenzin de one-liner toch zeggen. Bekijk de scène hieronder:



NieuwsFilm

meest populair