'Aquaman and the Lost Kingdom' is geen bizarre multiverse-film: "in een eigen wereld"

'Aquaman and the Lost Kingdom' is geen bizarre multiverse-film: "in een eigen wereld"

Alles op alles om volgende flop te voorkomen.

Warner Bros. zal ondertussen met de handen in het haar zitten. Na de weinig hoopvolle financiële resultaten sinds 2020, met Birds of Prey, Wonder Woman 1984, The Suicide Squad, Black Adam, Shazam! Fury of the Gods en The Flash, verschijnen er dit jaar nog twee films.

Na het iets minder grootse Blue Beetle is het tijd voor Aquaman and the Lost Kingdom, met $205 miljoen opnieuw een enorm prijzige productie. De film werd al een paar keer uitgesteld, maar in december komt de film dan toch echt uit.

"Stand alone"
Hopende op niet nog een teleurstellend financieel resultaat, wordt de film nu vooral gepromoot als een losstaande superheldenfilm. Iets dat uiteraard prima bij een film past die zich waarschijnlijk vooral in Atlantis zal afspelen.

"Aquaman - net als de eerste film - is altijd een heel op zichzelf staande film geweest. Zo hebben we de film altijd benaderd: dat het zijn eigen wereld heeft, en zo hebben we ook The Lost Kingdom benaderd," zei regisseur James Wan tegen Comicbook.

Hoger niveau
En: "Weet je, de mensen houden van Jason Mamoa en mensen houden van de actie in deze wereld. En dat is wat we doen: we zorgen voor een hoger niveau en we zijn nog steeds aan het uitbreiden."


Oorspronkelijk stond Aquaman and the Lost Kingdom gepland voor december 2022 en nadat de film werd verplaatst naar maart 2023 ging de film naar de huidige datum 21 december 2023.

Voordeel
Een heel groot voordeel, naast publiekslieveling Jason Mamoa, is dat Aquaman uit 2018 de financieel succesvolste film uit het DC Extended Universe is. De film haalde wereldwijd $1,18 miljard op na een degelijke ontvangst.

NieuwsFilm

meest populair