Quentin Tarantino's eerste film was op haar na een komedie geweest

Quentin Tarantino's eerste film was op haar na een komedie geweest

My Best Friend's Birthday is eigenlijk zijn eerste productie.

Sinds de release van Once Upon a Time in Hollywood in 2019 kijken de fans uit naar Quentin Tarantino's tiende en naar verwachting laatste film. Dit wordt The Movie Critic. Zijn eerste film is natuurlijk Reservoir Dogs.

Het scheelde weinig of Reservoir Dogs was helemaal niet zijn eerste film. Voor Reservoir Dogs werkte hij namelijk aan een komedie, maar die werd vlak voor afronding grotendeels verwoest.

My Best Friend's Birthday
Die komedie heet My Best Friend's Birthday en Tarantino schreef, produceerde, regisseerde en monteerde de film die hij opnam in zwart-wit. Het was overduidelijk een kleinere productie dan Reservoir Dogs, zonder grote namen.

De komedie gaat over Mickey, gespeeld door Craig Hamann, die zijn verjaardag viert. Zijn vriendin heeft hem echter net verlaten, en dat doet zijn vriend Clarence (Tarantino) besluiten om hem een verjaardag te geven die hij nooit zal vergeten.

Verwoest
De film had een budget van 5000 dollar en de eerste versie van de film moest zo'n 70 minuten gaan duren. Naar verluidt door een brand werd een groot deel van de film verwoest en nu bestaat nog 36 minuten van My Best Friend's Birthday.


In 2019 verscheen het boek My Best Friend's Birthday: The Making of a Quentin Tarantino Film en daarin laat Tarantino weten dat een aantal filmrollen per ongeluk is weggegooid. Er was dus helemaal geen brand. Tarantino monteerde enkel de fragmenten die hij leuk vond, waardoor de film nooit is voltooid.

Korte versie
Een korte versie van My Best Friend's Birthday is beschikbaar en werd op verschillende festivals vertoond. Bekijk de film hieronder, de kwaliteit is vermoedelijk niet de beste.


Heb je zin om Reservoir Dogs te kijken, dan vind je die nu hier op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair