Robin Williams had bijna de rol in 'Batman Forever' die hem perfect had gepast

Robin Williams had bijna de rol in 'Batman Forever' die hem perfect had gepast

Het had weinig gescheeld of Jim Carrey had zijn iconische rol niet kunnen neerzetten.

In een tijdperk dat superheldenfilms geen standaard waren, lukte het Batman om een filmsucces te worden. En dat was vooral te danken aan de slechteriken, zoals de Riddler.

Maar het had weinig gescheeld of een andere beroemde komiek was gecast als de Riddler in Batman Forever. Tijdens het castingproces voor de film was Robin Williams namelijk een van de belangrijkste keuzes voor de rol, voordat Jim Carrey uiteindelijk werd gekozen.

Bijzondere indruk gemaakt
Scenarioschrijver Akiva Goldsman herinnerde zich een bijzondere dag waarop hij met Williams sprak over het personage. Williams werd omschreven als een genie die vol passie sprak over de Riddler.

Hoewel Robin Williams uiteindelijk niet de Riddler werd, blijft zijn bijdrage aan de castinggesprekken herinnerd als iets buitengewoons. Het blijft ook interessant om te bedenken hoe Williams de iconische rol als Riddler zou hebben gespeeld.

De Riddler
De Riddler, ook bekend als Edward Nashton, is een van de meest bekende schurken uit het Batman-universum. De Riddler staat vooral bekend om zijn spelletjes en valse aanwijzingen. Bekijk hier een gaaf stukje uit Batman Forever met Jim Carrey als de Riddler:



NieuwsFilm

meest populair