'Barbie'-regisseur maakt grote sprong naar Netflix met nieuwe 'Chronicles of Narnia' films

'Barbie'-regisseur maakt grote sprong naar Netflix met nieuwe 'Chronicles of Narnia' films

Greta Gerwig tekent voor een grote film-franchise.

De laatste Narnia-film stamt alweer uit 2010. Maar dat gaat veranderen nu Netflix Barbie-regisseur Greta Gerwig lijkt te hebben gestrikt voor de regie voor wel twee nieuwe hoofdstukken in The Chronicles of Narnia-filmreeks.

Volgens een nieuw artikel over de actrice/regisseur zal Gerwig 'op zijn minst' twee nieuwe Narnia-films gaan regisseren voor Netflix. Gerwig zelf heeft er echter nog geen woord over gerept.

Narnia uitgebreid
Netflix bemachtigde de rechten van Narnia in 2018. Deze rechten laat de streamingdienst toe om er films en series over te maken.

En als je dat bundelt met de projecten die zij exclusief mogen maken over de verhalen van Roald Dahl, dan weet je dat er heel wat content voor kinderen aan de horizon loert.

Wisseling van de wacht
Tussen 2005 en 2010 produceerde Walden Media al drie Chronicles of Narnia-films, waarmee minder dan de helft van zeven boeken werd verfilmd.



De kritieken en box-office van de films waren nogal wisselend, waardoor Walden na twee films de samenwerking met Disney inruilde voor een met Fox. Een vierde film kwam er echter nooit. Disney kocht uiteindelijk natuurlijk Fox, waardoor je de drie gemaakte films op Disney+ kunt bekijken.

Opheldering
Netflix is ondertussen sinds 2018 stil geweest over de manier waarop ze Narnia nieuw leven willen inblazen. Het enige dat we tot dusver wisten, was dat Matthew Aldrich (Coco) werd ingehuurd om het project vorm te geven.

Het is nog onduidelijk wanneer Netflix de Narnia-projecten gerealiseerd wil hebben, maar hier gaan we ongetwijfeld snel meer over horen.

NieuwsFilm

meest populair