Robert De Niro mistte hoofdrol in 'The Shining': Stanley Kubrick zag hem niet zitten

Robert De Niro mistte hoofdrol in 'The Shining': Stanley Kubrick zag hem niet zitten

Maar waarom dan wel?

Al decennia lang is Robert de Niro een van de bekendste en geliefdste acteurs in Hollywood. Menig topregisseur wil nog steeds met hem samenwerken, maar vooral in zijn beste jaren was hij zeer gewild. Toch wilde een grote filmmaker niet met hem werken.

Het gaat hier om niemand minder dan Stanley Kubrick. De regisseur heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar zijn bekendste werk is toch wel hoogstwaarschijnlijk The Shining. De studio vroeg hem om De Niro te overwegen, maar daar wilde Kubrick niks vanaf weten.

Waarom
De reden hiervoor? De regisseur vond de acteur niet psychopathisch genoeg overkomen. Dit is ergens wel vreemd, want De Niro liet zien heel goed overweg te kunnen met een zeer perverse rol in Cape Fear, maar ergens is de redenatie van Kubrick ook wel te begrijpen.

Ondanks het feit dat Cape Fear pas veel later gemaakt werd, had De Niro wel al hoge ogen weten te gooien in Taxi Driver. Toch was Kubrick niet overtuigd. Zijn eerste keuze was sowieso Jack Nicholson en het is ook lastig om iemand anders in de rol voor te stellen.

Andere namen
Toch had Kubrick ook nog andere namen in gedachten. Zo maakte Robin Williams eveneens kans op de rol, maar hij was volgens de regisseur juist weer 'te krankzinnig', nadat hij de acteur had gezien in Mark & Mindy. Harrison Ford werd eveneens overwogen.

Bekijk hieronder nog eens de trailer van de legendarische The Shining.



NieuwsFilm

meest populair