Geweldige trailer voor 'Bob Marley: One Love' met Kingsley Ben-Adir als 'Tuff Gong'

Geweldige trailer voor 'Bob Marley: One Love' met Kingsley Ben-Adir als 'Tuff Gong'

Wordt dit net zo'n succes als Elvis en Bohemian Rhapsody?

Na biopics over o.a. Freddie Mercury, Elvis Presley en Elton John, verschijnt er begin 2024 een over de iconische reggae-artiest Bob Marley.

De film, getiteld Bob Marley: One Love, werd geproduceerd in samenwerking met de familie Marley en viert het leven en de muziek van een artiest die meerdere generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid.

Legendarische artiest
Kingsley Ben-Adir, die we kennen van Peaky Blinders en schurkenrol in Secret Invasion, speelt de legendarische Marley. Hij wordt vergezeld door Lashana Lynch als Marley's vrouw Rita, maar ook acteurs als Jesse Cilio, James Norton, Michael Gandolfini, Nadine Marshall en Anthony Welsh.



De regie van Bob Marley: One Love is in handen van Reinaldo Marcus Green (King Richard), die een script verfilmt van Zach Baylin, Frank E. Flowers en Terence Winter.

Zo authentiek mogelijk
Bob Marley's zoon Ziggy Marley produceert de film, die werd opgenomen in Engeland en Jamaica.

Naar verluidt probeert de film de gebeurtenissen die worden belicht zo authentiek mogelijk na te bootsen. Er werd daarom gefilmd op plekken waar Marley daadwerkelijk rondliep, voetbal speelde en zong.

Bob Marley geldt nog steeds als een van de meest succesvolle muzikale artiesten ooit. Van zijn albums werden wereldwijd ruim 75 miljoen exemplaren verkocht.

Bob Marley: One Love bereikt in januari 2024 de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair