Absurd: Zo'n 100 mensen werkten aan het verjongen van Harrison Ford in 'Indiana Jones 5'

Absurd: Zo'n 100 mensen werkten aan het verjongen van Harrison Ford in 'Indiana Jones 5'

Maar het resultaat mag er wel zijn.

In Indiana Jones and the Dial of Destiny is Harrison Ford een allerlaatste keer te zien als de geliefde Indy. Voor sommige flashback scènes moest de inmiddels 80 jarige acteur heel wat jonger gemaakt worden, maar dit was enorm veel werk.

Ford is inmiddels de jongste niet meer, waardoor hij in de blockbuster wordt bijgestaan door familie en vrienden. Toch krijgen we ook een jonge Indy te zien.

Techniek
Deze techniek komt wel vaker voor. Denk bijvoorbeeld maar The Irishman van Martin Scorsese, waar o.a. Robert de Niro heel wat 'jonger' voor werd gemaakt. Nu was Ford dus aan de beurt.

Dit was echter geen makkelijke taak. Maar liefst 100 mensen hielpen mee aan het proces om Ford heel wat jonger te maken. Het is dus ook niet zo heel gek dat het er goed uitziet, aangezien er een heus leger heeft gewerkt aan het gezicht van Ford.

Indrukwekkend
De technologie wordt alsmaar beter, wat natuurlijk ook wordt toegepast in de grote blockbusters. De leider van het special effects team, Andrew Whitehurst, liet zich erover uit.

"Ja, 100 mensen hebben hieraan gewerkt. We hebben enorm lang gewerkt aan elk shot, maar Harrison was ook geweldig. Hij is nog zo fit en dankzij zijn ijzersterke prestatie konden wij ons werk ook zo goed uitvoeren".

NieuwsFilm

meest populair