'Dune: Part Two' lijkt een van de langste blockbusters ooit te worden

'Dune: Part Two' lijkt een van de langste blockbusters ooit te worden

Bereid je voor op een hele lange, maar epische zit.

De eerste Dune van Denis Villeneuve was al een behoorlijke zit met een speelduur van 2 uur en 35 minuten, maar Dune: Part Two gaat daar nog eens ver overheen.

Volgens de site World of Reel zal Dune: Part Two namelijk 195 minuten, ofwel 3 uur en 15 minuten duren.

[b]Epische zit[/i]
Natuurlijk kan hier nog iets aan veranderen als er montagekeuzes worden gemaakt, maar het lijkt er sterk op dat we een epische zit kunnen verwachten.

Als de speelduur klopt, dan duurt Dune: Part Two ongeveer even lang als bijvoorbeeld Titanic, Schindler's List en The Lord of the Rings: The Return of the King (de bioscoopversie).

Enorme oorlog
In het vervolg zien we hoe Paul Atreides zijn krachten bundelt met Chani en de Fremen. Samen gaan ze de strijd aan met de boosaardige Harkonnens.



De cast van Dune: Part Two bestaat uit terugkerende namen als Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Javier Bardem, Josh Brolin en Stephen McKinley Henderson.

Nieuwe gezichten
Nieuwkomers zijn Christopher Walken (als Emperor Shaddam IV), Florence Pugh (als Princess Irulan), Austin Butler (als Feyd-Rautha), Léa Seydoux (als Lady Margot) en Souheila Yacoub (als Shishakli).

Dune: Part Two draait vanaf 3 november in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair