Deze computeranimatie in 'John Wick: Chapter 4' zag je helemaal over het hoofd

Deze computeranimatie in 'John Wick: Chapter 4' zag je helemaal over het hoofd

Parijs is niet echt Parijs.

De John Wick-franchise is enorm geliefd maar het vierde (en mogelijk laatste) deel is in de ogen van de nodige fans het absolute hoogtepunt. De blockbuster ziet er prachtig uit, maar toch zit er ook een computeranimatie in de film. Is deze jou ook opgevallen?

De keiharde actiefilms worden geprezen voor alle vechtscènes, die er elke keer weer grandioos uitzien. Regisseur Chad Stahelski, een voormalige stuntman, vindt het ook belangrijk om alles echt op te nemen en probeert computeranimaties te voorkomen. Toch moest voor de onderstaande scène special effects gebruikt worden.

Moment
Een van de gaafste momenten van de film speelt zich af in Parijs, wanneer Wick door de straten van de Franse hoofdstad kneurt. Ook knalt hij langs de Arc de Triomphe, waar hij het opneemt tegen de nodige vijanden. Dit deel is bijna volledig een computeranimatie.

Dit werd grotendeels opgenomen in de Montreal studio Rodeo FX. Een van de bazen van deze studio, Javier Roca, liet zich erover uit: "Het was enorm intens. Het ging hier om 113 shots. Het was gigantisch veel werk en we moesten met veel dingen rekening houden".

Werk
Roca vervolgt: "We hebben Parijs 'gebouwd' maar we gebruikten de lichten van Berlijn. Het moest allemaal een geheel worden. Het licht moet gewoon allemaal kloppen en natuurlijk uitzien, maar dat is geen makkelijke opgave. Je hebt alle lichten van de auto, de koplampen, de remlampen maar elke auto steekt anders in elkaar".

"We gingen dus voor allerlei verschillen soorten en opties. Oudere auto's hebben een ander licht dan nieuwere auto's, dus we moesten aan alles denken. Het was enorm veel werk, maar ik denk dat het resultaat er wel mag zijn".

NieuwsFilm

meest populair