Deze intieme parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avondje goed vermaak

Deze intieme parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avondje goed vermaak

The Piano is een prachtfilm die je gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de sensuele dramafilm The Piano van regisseur Jane Campion, die je kunt kennen van An Angel at My Table en The Power Of The Dog.

The Piano
De dramafilm uit 1993 heeft een hoofdrol voor Holly Hunter (Top of the Lake). Bijrollen gingen naar onder andere Sam Neill en Harvey Keitel. De ontvangst was begin jaren 90 erg positief.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (90%): "Aangedreven door de hoofduitvoering van Holly Hunter, is The Piano een waarheidszoekende romance gespeeld in de toonsoort van erotische passie."

Reacties
"Audiovisueel is The Piano echt een pareltje. Het acteerwerk van Hunter, Keitel, Neill en een jonge Paquin is ook ijzersterk, en regisseur Jane Campion heeft een duidelijke visie en wijkt daar ook niet van af. Je weet eigenlijk geen moment waar Campion heen wilt met het verhaal, en dat is de grootste kracht van de film. Het script laat wel wat steken vallen, en ik voelde nooit echt de chemie tussen Hunter en Keitel. Maar dat kan natuurlijk ook de bedoeling zijn geweest van Campion, en het einde vond ik zeer sterk gedaan," aldus IH88 op Moviemeter.



Gauke schreef op Moviemeter: "Een mooi gemaakte en veelbewogen film over onderdrukte passie binnen een driehoeksverhouding van Jane Campion, die mijn verwachtingen niet helemaal inloste. Het verhaal, dat doet denken aan de boeken van de gezusters Bronte, nam (te) uitgebreid de tijd om op gang te komen. Het begrip "drama" komt geheel en al tot zijn recht, de beelden zijn poëtisch, symboliek is er in overvloed en de emotionele thematiek zorgt voor een groeiende knoop in je maag. De cast is meer dan uitstekend."

Op Netflix
De $7 miljoen kostende film was een groot financieel succes en bracht meer dan $119 miljoen op aan de Box Office. Ook werd de film genomineerd voor drie Oscars, waarvan ze er twee wonnen. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


De Synopsis: Een Schotse vrouw met gehoorproblemen reist met haar dochter naar Nieuw-Zeeland, waar ze een man ontmoeten die haar wil verleiden.

NieuwsFilm

meest populair