Christian Bale over een van zijn beste films: "De tekst is gewoon volledig verzonnen"

Christian Bale over een van zijn beste films: "De tekst is gewoon volledig verzonnen"

De hoofdrolspeler Christian Bale stapte op regisseur David O. Russell af.

Christian Bale heeft al heel wat topfilms gemaakt, maar toch wordt zijn American Hustle vaak genoeg over het hoofd gezien. Toch pakte de film heel anders uit dan gedacht.

Bale, die in de film wordt bijgestaan door andere topacteurs zoals o.a. Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner en Amy Adams, zegt dat veel tekst van de film gewoon werd verzonnen, waardoor deze veel anders werd.

Waarschuwing
De geliefde Bale stapte vervolgens op regisseur David O. Russell af, om hem te zeggen dat de film niet meer echt leek op wat er in het script stond.

Zo zegt Bale: "Ik zei tegen David: je hebt wel door dat het verhaal heel anders wordt dan gepland? Zijn antwoord was heel simpel. David vertelde me: Christian, ik haat verhalen, daar geef ik niks om. Het draait allemaal om de personages, dat is waar het bij mij om gaat".

Toewijding
Mede hierdoor besloot de met een Oscar bekroonde acteur zijn beste beentje voor te zetten. Hij ging dan ook behoorlijk ver voor de rol.

Bale, die normaal gesproken een enorme spierbundel is, kwam voor zijn rol gigantisch aan in een korte tijd. Zijn lichaam kon dit niet aan en twee ribben verschoven, waardoor de acteur sindsdien twee centimeter kleiner is.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer van de film.



NieuwsFilm

meest populair