'Joker'-acteur Joaquin Phoenix op heldhaftige posters 'Napoleon' van Ridley Scott

'Joker'-acteur Joaquin Phoenix op heldhaftige posters 'Napoleon' van Ridley Scott

Eind dit jaar zie je de landveroveraar op het witte doek.

Gisteren verscheen op FilmTotaal de eerste trailer voor Napoleon van Gladiator-regisseur Ridley Scott. Het historische titelpersonage wordt gespeeld door Joker-acteur Joaquin Phoenix.

De film over 'de kleine generaal' belooft groots te gaan worden. Zo kunnen we een enorme veldslag verwachten gedurende de film. Phoenix' Franse keizer en landveroveraar Napoleon Bonaparte was dan ook uit op alleenheerschappij in Europa.

Napoleon
Napoleon Bonaparte werd geboren op Corsica in 1769 en overleed in 1821 op 51 jarige leeftijd door een hoge concentratie arseen. Via een staatsgreep in 1799 liet hij zich op 2 december 1804 uitroepen tot kiezer van Frankrijk. Hij was dit tot 11 april 1814.

Rond die periode was hij onder meer de koning van Italië, de beschermer van de Rijnbond en via zijn juridische hervorming, de Code Napoléon, had hij grote invloed op het recht in vele landen, onder andere in Nederland en België.

Phoenix
Het is dus Phoenix die Napoleon speelt in de gelijknamige film die op 22 november dit jaar in de Nederlandse bioscopen debuteert. Bekijk hieronder twee affiches voor de film.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Napoleon wordt geportretteerd in talloze films. Enkele voorbeelden zijn Waterloo (1970), waar Rod Steiger Napoleon speelt, en Napoleon (1927), een stille film geregisseerd door Abel Gance. Hij is ook te zien in meer fantasierijke titels zoals Bill & Ted's Excellent Adventure (1989) en Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009).

Trailer Napoleon
Heb je de trailer voor Napoleon gemist, dan kun je deze nu hier alsnog even bekijken.

NieuwsFilm

meest populair