Deze Belgische arthouse-topper gaat de Nederlandse filmhuizen veroveren

Deze Belgische arthouse-topper gaat de Nederlandse filmhuizen veroveren

Een innemende film over twee jongens in detentie

De Walloonse Belg Zeno Graton is na twee kwalitatieve kortfilms klaar voor zijn eerste langspeler: Le Paradis (The Lost Boys).

Op het Filmfestival van Berlijn eerder dit jaar ging de film van regisseur/scenarist Graton in première en werd daar lovend door zowel de jury als het publiek ontvangen.

Verhaal
De zeventienjarige Joe staat op het punt om vrij te komen uit een detentiecentrum voor minderjarigen. Wanneer de rechter zijn vrijlating goedkeurt kan hij zelfstandig gaan wonen, iets waar hij hevig naar verlangt, maar zijn aanstaande vrijheid wordt bemoeilijkt door de komst van een nieuwe gevangene, William, met wie Joe een hechte band krijgt.

De jongeren in het detentiecentrum snakken niet alleen naar bewegingsvrijheid, maar ook naar expressieve en creatieve vrijheid. Joe en William dachten dat hun leven stilstond, maar ondervinden dat liefde en passie ook een vorm van vrijheid bieden.

Sterk debuut
In de toffe trailer zien we dat de film strak is gedraaid en dat er erg sterk wordt geacteerd; een absolute must-see voor elke arthouse-liefhebber deze zomer!


Le Paradis is vanaf 13 juli te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair