De scifi-horrorfilm 'Alien' zorgde ervoor dat actrice Veronica Cartwright even de weg kwijt was

De scifi-horrorfilm 'Alien' zorgde ervoor dat actrice Veronica Cartwright even de weg kwijt was

Niet alleen de bioscoopgangers schrokken van deze scène.

Sommige horrorfilms zijn echt zo afschuwelijk dat je soms even weg moet kijken of zelfs niet kan slapen. Toch geldt dit niet alleen voor de kijkers. Soms hebben de acteurs zelf ook moeite met bepaalde opnames of scenes. Hier weet Veronica Cartwright alles vanaf.

De actrice was te zien in de legendarische horrorfilm Alien. Een scène hierin behoort tot de meest iconische momenten in de sci-fi-filmgeschiedenis. Het gaat hier om het moment dat de 'chestburster' wordt genoemd, wanneer de alien uit de borstkas knalt.

Traumatisch
Regisseur Ridley Scott hield dit echter geheim. Hij wilde namelijk unieke en echte reacties krijgen van zijn acteurs en dacht dat dit wel een goede manier zou kunnen zijn. Cartwright was hier echter niet echt een fan van, want zij bleef gechoqueerd achter.

Zo zegt de actrice: "We leunen naar voren om het lichaam te bekijken wanneer er ik een keer een alien uitspringt. Niemand, maar dan ook echt niemand, had dit verwacht. Het sprong eruit en draaide rond. Het was echt afschuwelijk". De actrice viel zelfs flauw toen ze het bloed zag.

Bekijk hieronder nogmaals de spraakmakende scène uit Alien.



NieuwsFilm

meest populair