Opperbaas van Disney over stakende schrijvers en acteurs: "Eisen zijn niet realistisch"

Opperbaas van Disney over stakende schrijvers en acteurs: "Eisen zijn niet realistisch"

Bob Iger wil dat het stopt.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de Oppenheimer-acteurs die meedoen aan de grote schrijversstaking die Hollywood in zijn greep houdt. Regisseur Christopher Nolan begrijpt dat zijn sterren dit doen, maar de grote Disney-baas Bob Iger vindt het wel mooi geweest.

Enige tijd geleden verliet Iger het Huis van de Muis en werd het stokje overgenomen door zijn naamgenoot Bob Chapek. Erg lang bleef laatstgenoemde niet en Iger keerde terug, maar een erg goed moment was het volgens hem niet.

Schadelijk
Zo zegt Iger tijdens een recent interview: "Ik vind dit erg verontrustend. De filmindustrie is nog steeds niet helemaal versteld van de klap die het kreeg te verduren tijdens de pandemie en nu komt dit er nog eens bovenop. Het is echt slechtste timing die je maar kan voorstellen."

"Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat iedereen recht heeft op een juiste en eerlijke vergoeding, maar het verwachtingsniveau dat sommigen hebben is gewoon niet realistisch. Dit zorgt voor een extra uitdaging en dat kunnen we op dit moment gewoon niet gebruiken."

Spijt
Iger is van mening dat de staking meer kwaad dan goed zal doen: "Dit zal een zeer schadelijk effect gaan hebben op het hele bedrijf. Dit gaat de economie van verschillende regio's beïnvloeden en niet op een goede manier. Dat vind ik echt zonde en onnodig."

NieuwsFilm

meest populair