Christopher Nolan over pensioen van Quentin Tarantino: "erg puristisch"

Christopher Nolan over pensioen van Quentin Tarantino: "erg puristisch"

De Oppenheimer-regisseur heeft veel respect voor zijn collega.

Quentin Tarantino is al lange tijd een van de geliefdste regisseurs in Hollywood. Hij heeft dan ook al heel wat pareltjes gemaakt, maar hij maakt nog maar een film en dan vindt hij het wel goed geweest. Hier laat een andere beroemde filmmaker, Christopher Nolan, zich nu over uit.

Nolan, die op dit moment veel in het nieuws verschijnt om zijn nieuwste blockbuster Oppenheimer zo goed mogelijk in het zonnetje te zetten, liet zich tijdens een recent interview uit over zijn collega. Tarantino maakt nog een laatste film, zijn 10de om precies, om dan vervolgens met pensioen te gaan.

Reactie
Nolan vergelijkt Tarantino met een andere geweldige filmmaker, Martin Scorsese, die binnenkort alweer zijn nieuwste film uitbrengt, genaamd Killers of the Flower Moon: "Ik begrijp ze allebei. Het is verslavend om verhalen tot leven te brengen op het grote scherm".

"Ja, het is veel werk, maar het is ook heel erg leuk. Ik voel me gigantisch gedreven en ik weet dat zij er eveneens zo over denken. Het is dus heel erg lastig om dit zomaar 'stop te zetten'. Maar ik snap dat je soms ook te lang kan doorgaan".

Redenering
Nolan vervolgt: "Ik denk dat Quentin er zo over nadenkt. Hij heeft het werk gezien van vele filmmakers die te lang doorgingen en soms neemt de kwaliteit dan af. Ik denk dat Quentin wil stoppen op zijn hoogtepunt en dat is de perfectionist in hem. Hij wil alleen het beste kunnen leveren".

NieuwsFilm

meest populair