Deze 2 actrices waren voor Margot Robbie in beeld voor 'Barbie'

Deze 2 actrices waren voor Margot Robbie in beeld voor 'Barbie'

De Barbie-film had er heel anders uit kunnen zien

Hoewel menig filmfan zich geen betere actrice voor de rol van Barbie had kunnen voorstellen dan Margot Robbie, was de Australische Hollywood-ster niet de eerste keuze voor de iconische pop. Twee andere actrices hadden de rol al in de buit.

De bioscopen lopen vol met roze geklede mensen: Greta Gerwigs nieuwste film Barbie is een groot succes. Toch had de film er bijna heel anders uitgezien. Deze twee actrices hadden het project eigenlijk al in de pocket:

Amy Schumer
Het is misschien niet de eerste actrice waar je aan denkt als je de commerciële, 'perfecte' Barbiepop in de winkel ziet liggen. Toch had comédienne Amy Schumer in 2015 de hoofdrol in de film te pakken. De film lag destijds in de handen van filmstudio Sony.

Volgens Schumer trok ze zich destijds terug uit het project wegens overlappende projecten en "creatieve verschillen". Zo gaf ze onlangs toe dat het project toentertijd "niet erg feministisch en cool" leek te worden. "Ze wilden het absoluut niet doen zoals ik het wilde doen, de enige manier waarop ik geïnteresseerd was om het te doen," vertelt Schumer.

Anne Hathaway
Nadat Schumer zich in 2017 terugtrok uit het project, werd de zoektocht naar de ideale actrice voortgezet. Volgens Amerikaanse bronnen werd er later dat jaar een nieuw script geschreven met actrice Anne Hathaway in gedachten als de nieuwe hoofdrolspeelster.

In 2018 waren Sony's rechten op het Barbie-merk verstreken en moesten ze hun rechten teruggeven aan moederbedrijf Mattel. Het bedrijf koos er vervolgens voor om het project een andere richting op te laten gaan. De rechten kwamen vervolgens terecht bij filmmaatschappij Warner Brothers met Gerwig als regisseur en Robbie als Barbie.



Barbie is nu te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair